Dusený králik
Králik na medovine
Autor receptu: kvakac
Je to králik, po ktorom si oliznete obe labky. Ostal mi výpek z Toskanského bůčku, tak som
ho použil na tento recept. Dá sa použiť aj iný
výpek z mastného bravčového mäsa.
4 porcie |
7 minút príprava |
80 minút tepelná úprava |
Postup
- Podstate nie je skoro čo napísať. Králika rozporciujeme. V hrnci zohrejeme výpek, na ňom každý kúsok opečieme z každej strany po dve minúty. Mäso vytiahneme a do výpeku dáme rascu a čili. Chvíľu prejdeme teplom a nalejeme medovinu. Tú necháme rozvariť. Potom mäso dáme naspäť. Necháme znovu zovrieť. Sporák dáme na slabo a necháme variť, len sem tam bublina. Výpek bol slaný a cesnakový, takže nič iné nepridávame.
- Asi po 70 - 80 minútach je mäso mäkké. Vytiahneme ho a do výpeku dáme maslo. Necháme zredukovať na hustotu podľa seba. A máme hotovo. U nás k tomu bola ryža. Prílohu si zvoľte podľa seba.