| 
	        
	        
	        
	        Králičí závitok s kuracím fášomAutor receptu: redakcia | 
 4porcie
 | 
 20 minútpríprava
 | 
 70 minúttepelná úprava
 | 
PostupKráličí chrbát vykostíme, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme a poukladáme
naň plátky šunky. Kuracie prsia zomelieme, pridáme trochu smotany,
soľ a mletý koriander, premiešame a fáš navrstvíme na králičí plát. Mäso zrolujeme,
obalíme plátkami slaniny a zabalíme do alobalu. Mierne podlejeme vodou
a pomaly pečieme.Mramorová omáčka: Kuriatka urestujeme, podlejeme vývarom, pridáme
svetlú zápražku pripravenú z masla a hladkej múky, osolíme a prevaríme.
Omáčku rozmixujeme a servírujeme na tanier, pokvapkáme smotanou a nožom
tvoríme mramorové obrazce. Na omáčku servírujeme rozkrojený závitok.Chlpatá knedľa: Zemiaky nastrúhame najemno a necháme chvíľu postáť.
Potom zlejeme vodu a do zemiakov zamiešame vajcia, štipku soli a preosiatu
múku. Lyžicou vykrajujeme knedle, vkladáme ich do vriacej vody a varíme
10 – 12 minút. Uvarené vyberieme, prepláchneme a omastíme masťou.
 |