Králičí chrbát so syrovou kôrkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Osušený králičí chrbát osolíme, okoreníme, natrieme olivovým olejom zmiešaným s nasekaným tymianom a odložíme do chladu.
  2. Mäso v celku grilujeme z jednej strany asi dve minúty. Odložíme ho z grilu a na ugrilovanú stranu natrieme pripravenú krustu (nadrobno nakrájané rožky a syr zmiešame s polovicou masla, vajíčkom, nasekanými bylinkami, cesnakom, lieskovými orieškami a ochutíme soľou a korením). Mäso spolu s krustou vrátime na gril, prikryjeme a pomaly dogrilujeme.
  3. Huby udusíme na druhej polovici masla s cibuľkou. Ochutíme soľou, korením, nasekanou petržlenovou vňaťou a tymianom. Na hotovú zmes servírujeme ugrilovaný králičí chrbát so syrovou krustou.