Košovská špecialita (fotorecept)

Autor receptu: tinca

Neďaleko nás sa nachádza malá dedinka Koš a bola tam krásna Košovská pivnica-vináreň. Za mlada sme tam často chodievali, bola tam dobrá vára aj vínko. Samozrejme, že už nestojí čo je na škodu veci, ale zachovala som si ako spomienku, recept na túto špecialitu, ktorú mám od vtedajšieho kuchára.

2
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny, mäso ja som použila panenku, ale môže byť aj stehno,/má to byť bravčové/ nakrájame na menšie rezance. Tak isto cibuľu nakrájame, pretlačíme cesnak a tiež si na širšom strúhadle nastrúhame nakladané uhorky. Chili papričku nasekáme nadrobno.
  2. Na oleji si opražíme cibuľku do sklovita, potom pridáme cesnak, ktorý opekáme veľmi krátko, aby nezhorkol. Pridáme rezance mäsa, všetky koreniny včetne soli. Mäso necháme prepiecť skoro do polomäkka. Potom pridáme strúhané uhorky, kečup a oba druhy horčice. Ďalej opekáme za stáleho miešania kým mäso nie je mäkké. Na záver ešte doladíme chute. Táto špecialita má byť výrazne pikantná /v ústach oheň/, čiže chili papričkou nešetríme. Ak ju nemáme tak môže byť feferónka, v originál recepte aj má byť /vtedy nebola v móde chili paprička/.
  3. Podávame s chlebom, alebo baketkou a ako príloha kyslé uhorky, feferónka a baranie rohy. Tak sa to podávalo v Košovskej pivnici. Ja som nemala,tak len s uhorkami.