Korenistá špecialita

Autor receptu: suejka

Tento recept poznám už veľmi dlho a patrí k mojim "rýchlym jedlám". Rýchlo sa pripraví a ešte rýchlejšie zje. Varím ho dodnes, hoci som už sama, lebo mäsko vydrží aj 3-4 dni v chladničke a stále si vypražím čerstvé.

4-5
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Kuracie prsia nakrájame a naklepeme na rezne. (Pokojne môžeme použiť morčacie prsia, alebo bravčové stehno, či karé.)
  2. V šľahači vyšľaháme vajíčka a postupne pridávame všetky korenia a omáčky. Ak Vám niektoré chýba nevadí a môžete aj nejaké pridať. Osvedčilo sa mi grilovacie, napríklad a miesto majoránu môže byť oregáno. A tiež len za čajovú lyžičku. A nedávam už dnes, keď varím len pre seba, štipľavú papriku.
  3. Rezne namáčame vo vajíčkach a ukladáme pekne na seba do pripravenej nádoby.
  4. Zalejeme zvyškom vajíčok a uložíme do chladničky na min. 12 hodín. Odporúčam dodržať, je to cítiť na chuti.
  5. Na druhý deň vyprážame ako klasické rezne. Ako prílohu môžeme dať zemiaky v akejkoľvek podobe, ale chutí aj s chlebíkom či pečivom. Taktiež pochutiny, od tatárky, cez kyslé uhorky až po šaláty môžeme servírovať čo máme. Úžasné je, že si môžeme stále vypražiť čerstvé. Robila som už aj z dvoch kíl mäsa a pekne uložené na seba a zaliate zvyškom vajíčok vydrží skutočne 3-4 dni v chladničke. Dobrú chuť.