Kapustové karí

safran - fotkasafran, 13. júna 2014
Kapustové karí
Foto: safran

Cesta k vegetariánstvu je veľmi kreatívna :-) človek sám seba aj druhých potrebuje prekvapiť. Recept v knihe Orientálna kuchyňa 1 tvrdí, že Zobraziť celý popisCesta k vegetariánstvu je veľmi kreatívna :-) človek sám seba aj druhých potrebuje prekvapiť. Recept v knihe Orientálna kuchyňa 1 tvrdí, že je niekde na pomedzí Indie a Pakistanu. Každopádne pre toho, kto má, alebo si chce spraviť, svoje garam masala. Chutí aj nevegetariánom.

2-3
porcie
3 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 primeraná množstvu
1 čl-PL
1 čl (rovná alebo vrchom)
1 - 3 ks
1 PL (alebo roztopené maslo)




Postup

  1. 1

    Cibuľu, nakrájanú na drobné kocôčky, necháme na miernom ohni smažiť na malom množstve ghee alebo (prepusteného) masla až do svetlohneda.

  2. 2

    Zatiaľ si pokrájame listy kapusty na väčšie štvorce. Na usmažemnú cibuľu pridáme speniť kurkumu, medzi prstami rozmrvené chilli papričky do spenenia.Osolíme. Hneď na to pokrájanú kapustu. Nemiešame, obsah woku iba pretiasame.

    Kapustové karí - obrázok 2
  3. 3

    Nakoniec pridáme garam masala, prehodíme alebo premiešame. Chute iba spojíme. Toto karí má byť úplne suché. Podávame s vhodnou prílohou a čatní. Dobrú chuť! Nech Vám padne na úžitok.

Diskusia k receptu

safran
nerozosmialo, aj keď tam nie je kari (korenie, čo my tak vnímame) :-) ... mne stačí, ak sa Ti páči a chutí :-) dnes sme varili z jednej suroviny .-))) Pekný večer!
svedka
zboznujem toto indicke korenie,teraz,ako som uz pisala-ked sa stravujem vonku,je to arabska restauracia alebo indicka,ktoru mam hned za rohom.Veru,mala by som vyzobrat nejake recepty,lebo vsetko je chutne :) Ak sa neurazis,pripajam pre tych,ktori by mali zaujem si toto korenie vyrobit doma  allrecipes.com/recipe/garam-masala-spice-blend/...
safran
ja keď nájdem toho škriatka jednohviezdičkového... tak dorovnám :DDD
safran
@svedka ďakujem za doplnenie, tiež si robím vlastné... @kukulienka , aj iba príloha môže byť k nejakému Tvojmu dobrému mäsu a zabudla som napísať, samozrejme kapusta tak, aby ešte trochu chrumkala, nie celkom (sentimentálna, ako ľúbi translator) mľandravá - po našom.
jozka2
mam rada taketo dieticke jedla,dobre na chudnutie.
marikafil
niečo s tými hviezdičkami nie je v poriadku:-( postavila som sa kurzorom na poslednú, piatu v rade a klikla - a teraz mám prvé štyri žlté a tá posledná je prázdna:-( Zdá sa mi, ako keby som pridelila iba štyri... ALE JA SOM CHCELA DAŤ všetky!!! teda päť - kde je zrada?
toto určite urobím, kurkumu dávam všade, kde sa len trochu hodí. nedávno som našla na FB recept na "rezne" z kapusty - v rúre pečené plátky surovej kapusty pokvapkané olejom a posypané trochou soli a korením - super jedlo. toto nebude o nič horšie a netreba zohrievať kuchyňu pečením.
pusta
vidím, že si použila z cestovín fliačky, vlastnoručne vyrobené či kúpenské?
takto sa krája kapusta v Číne do ich jedál, vidella som už aj v iných kuchyniach.
korenenie výborné, veľmi chutné a ľahké jedlo.
aj ked som všežravec, toto vegetariánske jedlo pripravím.
u mňa za 5*
safran
@jozka2 , ľahké jedlo je vždy príjemné telu,
@all varila som odokryté a spolu s koreniacou zmesou vymyslené tak výborne, že žiadne nadúvanie, čo zrejme zabezpečí kumin alebo rasca v zmesi @marikafil ďakujem, vážim si aj 2* ak sú úprimné a výhrady človek korektne napíše, len tá podrývačská anonymná 1* mi fakt nechutí, @Pusta , je mi ľúto, žiadne fliačky tam nie sú, čistá kapusta, Ty alebo tí, čo holdujú oddelenej strave, si ju spokojne môžeš urobiť napr. ku nejakému mäsu na prírodno.

safran
všetkým poďakovanie za nahliadnutie a prípadnú pochvalu
pusta
no mne sa to tak videlo, ked hore sú zelené kocky kapusty, to pod tým teda kapusta s kurkumou.
mariamka
mne sa to tiez paci, a naozaj dobry tip, nerobit kapustu len ku krkovicke, na margo, kapusta je jedna z najzdravsich zelenin, stoji za vyskusanie
kimlo
Viem si to predstavit ako prilohu, moze to byt dobre....
gabriele
vyborne jedlo...odporucam vyskusat...Tomčík pise, ze vhodna priloha je zemiakova kasa a čatni...tak som to podla neho aj prvykrat navarila...catni som spravila z letnych jablciek...neskutocne nam to chutilo...akurat manzel hladal maso...a maso nebolo :)...tak som mu potom vzdy spravila nejaky steak :)
safran
ďakujem za komentáre @Pusta , biele štvorce kapusty sa zafarbili kurkumou, zelené tak veľmi nie, to Ťa mohlo zmiasť, ale v konečnom dôsledku, nie je to možno zlá inšpirácia :-) @mariamka veru tak to funguje, každá inovácia je vítaná :-) @danda3 v tom je jeho zaujímavosť, že rýchlo a dobre... @kimlo , muži si to presne predstavujú iba ako prílohu :-) @gabriele , presne tak to u nás funguje tiež :-) spravila som kašu (bez mlieka, iba s maslom) a ku tomu raitu s jogurtom a čiernou soľou - vidím, že máme rovnakú knihu :-)
tassiedevil
pre vegetariánov OK..5*****, no vidíš, už viem čo si dám k tej pečenej klobáske....dakujem za inšpiráciu..:)
safran
najlepšia pochvala vegetariánskeho receptu od mäsožravca je, ak povie, že mäsu môže byť :-) ja viem :-))) ďakujem... odporúčam k jednoduchému mäsu, klobása je dobrá aj samotná :D
elixir
Toto rada vyskúšam, viem si to predstaviť i zmiešané s ryžou. :)
safran
@elixir ja budem len rada, @kukulienka ďakujem za odskúšanie a pochvalu (link mi nefunguje), @alena45 vďaka Tvojmu komentáru som našla aj tie predošlé, na ktoré neprišla notifikácia... budem zvedavá na reakciu
babkamt
v sobotu ráno som oznámila manželovi, že sa u nás nebude variť. Mala som naložené bravčové karé. Chlap začal frfľať, že je zase mäso. Otvorila som Varechu a naďabila som na tvoj recept. Nezaváhala som a hneď som ho spravila. Ja som si na obed pochutila, manžel jedol až večer a samozrejme mu chýbalo mäso:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia