Recept na túto omáčku som kedysi dávno objavila v knihe "Varíme aj bez skúseností" od vtedy už inú nevarím, manžel sa jej nevie dojesť a keď sa k tomu pridá domáca knedľa a dáke varené mäsko, tak ho neviem od nej odtrhnúť...
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3 PL |
|
3 PL |
|
0,7 - 1 l |
|
|
|
|
|
|
|
2 ks |
|
|
|
alebo citrónová šťava |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Na oleji opražíme múku.
-
2
Zalejeme studeným mliekom a zamiešame na hustú kašu. Nebojte sa hrudiek, aj to sa stáva, ponorný mixér pomôže ak treba.
-
3
Za stáleho miešania kašu rozriedime na omáčku, do ktorej pridáme soľ, cukor, bobk.list a nové korenie. Varíme 10-15min.
-
4
Do hotovej omáčky pridáme nasekaný kôpor a ochutíme octom prípadne citr.šťavou.
-
5
U nás sa podávalo s domácou knedľou a varenou diviačou panenkou:o)
varecha.pravda.sk/recepty/hovadzie-rebro-s-chrenovou-omac...