Foto: mariana33
Recept na túto omáčku som kedysi dávno objavila v knihe "Varíme aj bez skúseností" od vtedy už inú nevarím, manžel sa jej nevie dojesť Zobraziť celý popisRecept na túto omáčku som kedysi dávno objavila v knihe "Varíme aj bez skúseností" od vtedy už inú nevarím, manžel sa jej nevie dojesť a keď sa k tomu pridá domáca knedľa a dáke varené mäsko, tak ho neviem od nej odtrhnúť...
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji opražíme múku.
-
2
Zalejeme studeným mliekom a zamiešame na hustú kašu. Nebojte sa hrudiek, aj to sa stáva, ponorný mixér pomôže ak treba.
-
3
Za stáleho miešania kašu rozriedime na omáčku, do ktorej pridáme soľ, cukor, bobk.list a nové korenie. Varíme 10-15min.
-
4
Do hotovej omáčky pridáme nasekaný kôpor a ochutíme octom prípadne citr.šťavou.
-
5
U nás sa podávalo s domácou knedľou a varenou diviačou panenkou:o)
varecha.pravda.sk/recepty/moja-koprova-omacka-fotorecept/...
Inak dobra je aj polievocka a privarok koprovy:
dobruchut.azet.sk/recept/14065/koprova-polievka-so-zemiak...
varecha.pravda.sk/recepty/hovadzie-rebro-s-chrenovou-omac...