Moja kôprová omáčka (fotorecept)

Moja kôprová omáčka (fotorecept)
Foto: garanco
garancoGaranco, recept pridal: 27. mája 2011 20:09Ďalšie jeho recepty

Skúste raz pre zmenu túto omáčku (aj keď vo Vareche už je niekoľko kôprových), ja pridávam do nej kyslú smotanu a bylinky nevarím, iba ich pridám na záver do hotovej, horúcej omáčky. Možno sa Vám bude páčiť jej chuť.

Suroviny

4
porcie
30
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Najprv si pripravíme kôpor, dobre ho opláchneme pod tečúcou vodou, v utierke osušíme a hrubšie stonky odtrhneme. Najemno ho posekáme.
Moja kôprová omáčka (fotorecept) - obrázok 1

2

Z oleja a 3 lyžíc hladkej múky pripravíme svetlú zápražku,
Moja kôprová omáčka (fotorecept) - obrázok 2

3

pridáme najemno nakrájanú cibuľu a necháme dobre speniť.
Moja kôprová omáčka (fotorecept) - obrázok 3

4

Zalejeme studenou vodou a dobre rozmiešame, necháme krátko povariť. Z kyslej smotany, mlieka a 1 lyžice múky pripravíme zátrepku a za stáleho miešania prilejeme k základu ( tie čiastočky kôpru sú len z vypláchnutej nádobky, v ktorej som ho sekala)
Moja kôprová omáčka (fotorecept) - obrázok 4

5

Za stáleho miešania krátko povaríme, posolíme, okoreníme a odstavíme zo zdroja vyhrievania. Pridáme kôpor, koľko vám chutí. (Keďže záhradu máme 20 km od domu, zvyšný kôpor som dala do mrazničky a bude možno na tekvicu.)
Moja kôprová omáčka (fotorecept) - obrázok 5

6

Omáčku podávam, ako obvykle, najradšej s knedľou, zemiakmi, no dnes som si urobila cestoviny a kuracie prsia na prírodno - aby to voňalo aj za mäsom.
Moja kôprová omáčka (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • baculata, 27. mája 2011 o 21:13
    Nasa oblubena omačka, varím ju inak, ale vyskušam aj takto, ved teraz je kopor najchutnejší, mladučký.


  • hubata, 27. mája 2011 o 21:16
    Myslím že aj tí čo koprovicu "veľmi nemusia" - si ju podľa tvorjho receptu ...... zamilujú. Určite takúto vynikajúcu robíš aj chrenovicu, lúskovicu, alebo dyňovicu.


  • garanco, 27. mája 2011 o 21:20
    @hubata , naozaj robievam spomínané jedlá s kyslou smotanou, tak to máme radi


  • enerrgizer, 27. mája 2011 o 21:44
    tak to hej...výborná kôprovka...


  • 3sandra3, 27. mája 2011 o 21:45
    dobrá kôprová omáčka, tiež mám rada,,,


  • jerica, 27. mája 2011 o 23:25
    @garanco Tvoj postup robím presne ako Ty len málinko pridám cukor a dochutím octom , výborná dokonca na zajtra (sobota) mám nachystaný kôpor . Dokážem aj na studeno vyžierať:-))Šalátovku a kôprovku nás naučila robiť aj jedávať moja perfektná babka z Modry len nesmie byť hustá ako kyja,len krémová:-)


  • coldbery, 28. mája 2011 o 07:50
    Narobila si mi poriadne chúťky.....najbližšie ju určite urobím...omáčky vôbec máme veľmi rady.....:-)))


  • coldbery, 28. mája 2011 o 07:51
    Mňam....ale si mi narobila chúťky.....:-))))


  • marienka44, 28. mája 2011 o 08:12
    @Garanco ,to mliecko v rozpise davas do zaprazky spolu s vodou? Je napisane, ale v postupe je nespomenute. :-) Alebo s nim sa len upravi hustota omacky?


  • wevewe, 28. mája 2011 o 09:29
    mnaaaam tu mam rada. ale preco aj zaprazka aj zatrepka? ved jedno z toho staci...


  • hubata, 28. mája 2011 o 09:40
    Chuťovo lepšia je zápražka ale je zasa menej zdravá. Zrejme preto tá kombinácia. Ja dávam len zápražku a potom pridám smotanu už bez múky, aby nebola priveľmi hustá. Je to vec skôr zvyku ako chuti. Ak však dám len zátrepku, tak treba pridať nejaký omastok (olej) lebo omáčka je potom taká múková ..............


  • sovka62, 28. mája 2011 o 11:22
    Mali sme ju akurát minulú sobotu s varenými zemiakmi a vareným hovädzím plecom. Hoci som jej navarila približne za vedro a vyjedala ju aj studenú tri dni, ešte sa mi na ňu sliny zbiehajú. Varím skoro rovnako ako ty, zápražka musí byť, omáčka má po nej inú chuť ako len so zátrepkou a na zatrepanie miešam kyslú a sladkú smotanu. Cibuľu nedávam, tá mi tam akosi nepasuje, zato ju cukrím, ako @jerica , takú sladko-kyselkavú máme najradšej. K vareným zemiakom určite lepšia ako tatárska.


  • zirafninka1, 28. mája 2011 o 12:15
    Koprovu som uz nejedla roky. A strasne sa mi paci ta misa v uvodnej foto. Nadherna.


  • arkoiris, 28. mája 2011 o 14:03
    JA ZBOŽŇUJEM KOPOR,HÁDAM OKREM HOVADZIEJ POLIEVKY HO MOŽEM VŠADE.


  • evanaaa, 28. mája 2011 o 15:17
    Tiež spravím len zásmažku, vtedy netreba aj zátrepku, načo ( už tam múka je), cibuľku nedávam, ako Sovka, kôpor tesne pred vypnutím, robím zo zmiešanej kyslej a sladkej smotany, alebo len s kyslej, trochu prisladím. Skúšala som k tomu mäsové knedliky - len posolené ml. mäso, vajce, príp trochu korenia, je to tak dobré ( Aj podobné predávajú- kôpr. omáčka a knedličky), alebo len zemiačky nové.


  • evanaaa, 28. mája 2011 o 15:18
    P.S.: Ak by som robila len zátrepku, pridám kúsok masla.


  • fejton1, 28. mája 2011 o 17:44
    Aj ja robim ako @ evanaaa zasmažku ale zalievam mliekom a trocha osladim.


  • viedra, 28. mája 2011 o 19:41
    mnamko zajtra idem tiaž robit taketo mnako


  • garanco, 28. mája 2011 o 20:27
    @marienka44 v postupe je napísané " z kyslej smotany, mlieka...", takže to tam je - len čítať, @evanaa zátrepku robím iba preto, že keď je v smotane múka, tak sa mi nezrazí. Ďakujem za komentáre


  • jody, 28. mája 2011 o 20:41
    @garanco , ja som doteraz robievala len zo sladkej, ale urcite skusim, aj ten kopor az nakoniec, nevareny...


  • honestka, 28. mája 2011 o 21:38
    tiez zostavam s klasikou a zaprazkou pocas celeho roka.
    Taku nevarenu akoar ako dressing robim tiez ale ako prilohu, nie ked sme zahladoveny na zemiaky a varene masko alebo perkelty.
    Vyborne!


  • frona, 28. mája 2011 o 23:10
    ja varievam zo skadkej smotany....príloha zemiačky a volské oko, alebo vajce na tvrdo...mňam


  • zuik, 29. mája 2011 o 07:47
    ja to varievam rovnako , skus dat namiesto vody vyvar je to chutnejsie alebo polku vody a druhu polovicu vyvaru


  • zuik, 29. mája 2011 o 07:49
    a robim to bez cibulky


  • garanco, 29. mája 2011 o 09:42
    @zuik , občas dám namiesto vody zeleninový bujón. Ďakujem vám všetkým za milé komentáre!


  • bea21, 29. mája 2011 o 11:16
    MŇAAAAAM. ĎAKUJEM ZA PRIPOMENUTIE. UŽ SOM JU DLHO NEVARILA A PRITOM JU MÁME RADI.


  • kata50, 2. júna 2011 o 15:19
    Aj kôprovka vyhrala - blahoželám :-))


  • dorisa, 2. júna 2011 o 15:30
    Blahoželám k výhre:)


  • tatranka, 2. júna 2011 o 15:51
    Predsa sme len na dobrom Slovensku.Kôprovka má stále kurz,nielen v našej domácnosti.Blahoželám k výhre.


  • garanco, 2. júna 2011 o 20:18
    Ďakujem za blahoželania, až po Vašich komentároch som si to všimla!


  • iboja, 2. februára 2012 o 20:08
    ĎAKUJEM ZA RECEPT ,moja mamička to robievala a ja som sa nenaučila ,ale už si spravím dobrá omáčka nesmie chýbať


  • garanco, 3. februára 2012 o 14:55
    @iboja , nech Vám chutí, (aj z mrazeného kôpru je dobrá).


  • marianne69, 18. júna 2012 o 18:29
    dnes som dostala kôpru,tak spravím zajtra podla teba:-) sa mi páči tvoj receptík


  • sovka62, 18. júna 2012 o 19:34
    My sme mali kôprovú včera, s varenými zemiakmi a duseným bravčovým plieckom. Ostalo aj na dnes, celé dopoludnie som sa na ňu tešila.


  • kallista, 4. októbra 2012 o 15:32
    No, omáčka je hotová, aj mäsko, k tomu knedľa, ale ešte som nejedla, čakám na manžela z práce, dúfam, že mu bude chutiť.


  • garanco, 4. októbra 2012 o 20:12
    @kallista , dúfam, že chutila. V záhrade mi rastie nový kôpor, čo sa v lete vysemenil, tak rozmýšľam ju tiež uvariť.


  • sklenka, 16. júna 2014 o 19:50
    Tak a teraz sme tu kôprovku dojedli, môj muž sa oblizoval a čaká či mu ešte zostala na druhý deň. Vybrala som si trošku zo všetkých receptov (aj nové korenie + bobkový list-čo som nikdy nedávala-určite cibulu nie!). Ako základ som urobila zapražku (muka+olej) pridala som výpek z mäsa (zostalao nám od nedele -kapusta+knedlo+zelo),pridala som cukor (naši majú sladšiu) a trochu mlieka, povarila som to s troškou vegety (namiesto soli) a nakoniec som pridala "hodne" kôpru a šťavu z 1 citrona-kondizcenciu som pravila s troškom vody-nakoniec som dala smot. na varenie a len chvíľlku som dala do varu aby sa to spojilo+ som pridala plátok masla (dávam to do každej omáčky na koniec). Vôbec nevadilo že som k tomu dala bravč. mäsko-všetko zimizlo za sekundu....Mňam



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Ako zatočiť so stresom, únavou aj akné jednou ranou?
- Inzercia -
Podľa oficiálnych správ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) má človek čeliaci nárokom všedného dňa stály nedostatok vitamínu C.

Zaváram, zaváraš, zavárame. Na slano a nakyslo.
Každý z nás ocení prísun rozmanitej zeleniny aj v zimnom období. Prečítajte si o zásadách a spôsoboch jej konzervovania.

Orechovo-chrenová nátierka
Po rokoch moravské vinárky opäť ožili. Pod taktovkou Evy Kloudovej vydali nedávno voľné pokračovanie Kuchařky moravských vinařek.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 38/2014: Pivová kuchárka Pivová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 19. septembra v denníku Pravda.


TOPlist