Foto: radox1
Delikátny pokrm za nevela penazí.
porcie
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Hov.rebrá vložíme do vriacej vody,pridáme soľ,cibule prekrojené na polky,nové a čierne korenie a vložíme prikryté do horúcej rúry nadstavenej na 150°,ktorú si 3 hodiny nevšímame.Po 3 hodinách vyberieme mäso z vývaru a pustíme sa do omáčky.
- 2
Na masle opražíme hl.múku do mandlovej farby,zalejeme precedeným vývarom a dobre rozmiešame.(ked budete robit hocijakú omáčku,vždy urobte zápražku,nikdy nie zátrepku,po ktorej cítit pachuť múky),pridáme z vývaru uvarené cibule a povaríme asi 30 minút.odstavíme z plamena a dobre rozmixujeme ponorným mixérom.vrátime hrniec naspät,pridáme čerstvý chren,cukor,smotanu, necháme ešte prevriet a znova premixujeme.Niekto má rád omáčku s kúsočkami chrenu,ja ju nakoniec precedím cez najjemnejsie sito,aby bola krásne hladká. Podávame s knedlou alebo zemiakmi. Nahradením chrenu koprom docielime omáčku koprovú,ale kopor až nakoniec a nevarit.
- 3
Odporučam varit rebrá vo väščom množstve,nakolko z vývaru čo zostal pripravíme hovädziu polievku,a čast mäsa podávame s chrenom a horčicou. Varením v rúre docielime makké mäso ako vata.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ešte niečo...páčil sa výraz .zápražka do mandľovej farby...
Pre mňa nie každá omáčka je vhodná so zápražkou,ja tam cítim zase chuť zápražky a keď zátrepku prevaríš dostatočne, tak múku nebudeš cítiť.
a ked uz vkladas nejaky link,tak ho uved aspon spravne.