Foto: izabella929
Považujem ho za výborný kompot, skoro posledný zo sladkých zaváranín...v tomto období už mám zavarené všetko ovocie z mojej záhrady..zostáva mi len hrozno..
príprava
na 70 °C
Postup
-
1
slivky, ktoré som teraz závarala potria medzi obrovskú odrodu...nie každý rok zarodia pravidelne..minulý rok neboli a tento rok tiež iba poskromne..zárove´som už dooberala všetko, čo na slivkách zostalo..zelené rongloty,ružové aj tieto modré obrovské..polovica ide do pohárov na kompot a prezreté ešte na lekvár..
-
2
slivky som poriadne umyla v niekoľkých vodách..
-
3
odstránila jadierka..
-
4
naložila do pohárov..do prekrojených častí, ktoré som striedavo otočila v pohári som umiestnila hrozienko..vyzerá to, ako by slivka mala tam jadierko...urobila som sirup: na 1 liter vody som dala 400 g. cukru..sterilizovala 15 min..na 70 st. dobrú chuť...
-
5
Hotové poháre putujú na poličku..
-
6
a už sa ide na cviklový šalát a kečup...)
Diskusia k receptu