Slivkový kompót s hrozienkami fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 13. augusta 2012

Považujem ho za výborný kompot, skoro posledný zo sladkých zaváranín...v tomto období už mám zavarené všetko ovocie z mojej záhrady..zostáva mi len hrozno..

30 minút
príprava
15 minút
na 70 °C

Suroviny

  čerstvé




Postup

  1. 1

    slivky, ktoré som teraz závarala potria medzi obrovskú odrodu...nie každý rok zarodia pravidelne..minulý rok neboli a tento rok tiež iba poskromne..zárove´som už dooberala všetko, čo na slivkách zostalo..zelené rongloty,ružové aj tieto modré obrovské..polovica ide do pohárov na kompot a prezreté ešte na lekvár..

    Slivkový kompót s hrozienkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    slivky som poriadne umyla v niekoľkých vodách..

    Slivkový kompót s hrozienkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    odstránila jadierka..

    Slivkový kompót s hrozienkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    naložila do pohárov..do prekrojených častí, ktoré som striedavo otočila v pohári som umiestnila hrozienko..vyzerá to, ako by slivka mala tam jadierko...urobila som sirup: na 1 liter vody som dala 400 g. cukru..sterilizovala 15 min..na 70 st. dobrú chuť...

    Slivkový kompót s hrozienkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotové poháre putujú na poličku..

    Slivkový kompót s hrozienkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a už sa ide na cviklový šalát a kečup...)

    Slivkový kompót s hrozienkami (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

stacy77777
zasa jeden super nápad Izabellka, ale ja už som zvedavá na recept na kečup, ak môžeš, pridaj sem, rada si počkám
izabella929
@stacy77777 , pár dní počkaj, mám uvarenú cviklu, idem zavárať a nový recept mám...a aj kečup je vynikajúci..kúp si do neho mletý zázvor a mletý muškátový oriešok..a pridávam aj čerstvú bazalku...véééľmi chutný kečup...)
cuckasiska
@Izabella929 vidim hrozienka a je mi jasne :) uz som si ich nakupila do zasoby lebo sa chystam na baranie rohy s nimi a neviem co s nimi este povymyslas a inspirujes ma. Si sikulka a pracovita !!! Mam v spajzi odlozenu cviklu na zavaranie aj ja, ked budes mat cas podelis sa o recept, ci nemas lepsi ? Diky !
neposed
perfektny receptik, mam velmi rada tvoje recepty, su krasne, premyslene a inspirativne. Tesim sa na dalsie a dakujem.
martamm
Tento týždeň budem zavárať slivky, skúsim Tvoj recept....Som veľmi zvedavá na výsledok...
peliska
Vidím,že do mnohých receptov používaš hrozienka.Odkiaľ to máš?Z vlastnej hlavy?Rada to vyskúšam.
izabella929
@peliska , raz som v obchode objavila veľké hrozienka, napadlo, čo tak ich použiť do zaváranín..prvý krát som ich použila do melónového kompotu a veľmi mi to chutilo...od vtedy ich pridávam všade.-))
lasagna1
Milé.Zasa žiadne množstvá.Keď zverejňujete,predpokladajte,prosím,že nie každý vie koľko čoho.
izabella929
@lasagna1 , moja milá, vôbec neviem o aké množstvá ti ide..do pohárov si nalož toľko sliviek, koľko máš a koľko uznáš za vhodné, predsa kazdá slivka je iná a do pohárov sa zmestia podľa ich veľkosti aj podľa zrelosti..a to posledné: predsa v recepte je napísané, že na 1 liter vody som použila 400g. cukru.nechápem, čo tu ešte chýba? nálev si musíš urobiť podľa toho, koľko máš pohárov a ako si ich uložila do fliaš..a sterilizácia je tiež uvedená..ja som slivky nevážila, koľko som ich na záhrade nazbierala,toľko som naložila..ak ti nálev zvýši, nič sa nedeje, vlož do chladničky a použiješ neskôr, keď budeš mať opäť nejaké ovocie..ak máš naopak málo, tak si opäť dokážeš urobiť..neviem, čo tu vlastne chýba..
1x kimlo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia