Hruškový kompót
Kompót z hrušiek s vanilkou a so zázvorom
Autor receptu: ellie17
Tento kompót som pripravila, keď sa mi doma nazbieralo viac hrušiek, než sme stíhali zjesť.* Chcela som, aby bol trošku iný – nie
len klasická sladká chuť.
|
6 porcií |
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Hrušky očistíme, ošúpeme, vykrojíme jadrá a nakrájame na štvrtky.
- Do hrnca nalejeme vodu, pridáme cukor, citrónovú šťavu, nastrúhanú citrónovú kôru, klinčeky a na plátky nakrájaný zázvor.
- Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme a vložíme do hrnca.
- Nálev privedieme k varu a 5 minút povaríme, aby sa koreniny prepojili.
- Do nálevu vložíme hrušky a varíme na miernom ohni približne 10 minút – len aby zmäkli, no nerozvarili sa.
- Horúce hrušky aj s nálevom naplníme do sterilizovaných pohárov a dobre uzavrieme.
- Sterilizujeme 15 minút pri 85 °C, necháme pomaly vychladnúť.