Foto: ancicka
Takto sa dá zavárať skoro všetko ovocie.
Postup
-
1
Hrušky si pekne očistíme a daváme ich do octovej vody.Pred varením ich scedíme.
-
2
Do väčšieho hrnca si dáme zovrieť sirup.Podľa chutí si môžte pridať rum,alebo nejakú aromu.Ja niekedy použijem aj ananasovú esenciu.Ono to nezmení chuť,len troška zavonia za ananásom. ked začne sirup vrieť,tak dáme určité množstvo očistených hrušiek a necháme variť do sklovitá.Počas varenia pár krát premiešame a ochutnáme,aby hrušky boli uvarené do polomäkká.
-
3
Ked sú hrušky uvarené,tak ich povyberáme do pripravených fliaš,bez sirupu.Sirup necháme znovu zovrieť a s vriacim zalejeme hrušky.Rýchlo zavrieme ,
-
4
a takto prevrátené zabalíme.Ja dávam nejaký starý koberec a pozakrývam.
-
5
Takto zakryté kobercom a dekou,necháme do druhého dňa vychladnúť./aj dlhšie/!
ale pamätám sa, že sme ten celofán navlhčili vodou a on sa potom pekne po vysušení "pricucol" až bol prehnutý... :-)