Koložvárska kapusta

Autor receptu: lucero

Tento recept som pred niekoľkými rokmi našla v nejakom časopise.Bola to pre nás novinka a tak som ju skúsila urobiť.Veľmi nám chutila a po nejakých malých úpravach ju pravidelne aspoň raz mesačne robím a chcem sa o tento recept podeliť.

30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Premytú ryžu si predvaríme v 1,5l slanej vody 5-6 minút.Odstavíme a vodu zlejeme.Cesnak a cibuľu ošúpeme a najemno posekáme.Slaninku nakrájame na kocky,opečieme na miernom ohni a vyberieme do misy.Do panvice s tukom zo slaniny vložíme mäso a pokrájanú klobásu,opečieme a pridáme k slanine.Cesnak a cibuľu opečieme na panvici do zlatista a primiešame mletú papriku.Pridáme k mletému mäsu a spolu s ryžou poriadne premiešame.
  2. Pekáč alebo ohňovzdornú misu si vyložíme polovicou kyslej kapusty.Na ňu si dáme mäsovú vrstvu.
  3. Mäsovú vrstvu zakryjeme zvyškom kyslej kapusty,
  4. Kyslú smotanu si rozhabarkujeme s mliekom a vajíčkami,pridáme trocha sladkej mletej papriky a polejeme ňou povrch kapusty
  5. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov,približne 60 minút.Po 30 minútach pečenia vyberieme a na vrch nalejeme asi 200 ml vody.Vložíme späť do trúby a pečieme ďalších 30 minút.Upečenú koložvársku kapustu si môžeme ozdobiť kyslou smotanou a poprášiť mletou paprikou.