Foto: vegegulas
Ak máte radi koložvársku kapustu a nemáte veľmi v obľube mäso, tu je postup, ako sa dá chutne a rýchlo spraviť aj bez neho.
porcie
Postup
-
1
Pripravíme si sójovú drť – zalejeme vriacou vodou, vytlačíme vodu a dáme na panvicu s mierne opraženou cibuľou. Za stáleho miešania opekáme dozlatista. Keď je drť chrumkavá, pridáme roztlačený cesnak, čierne korenie, červenú papriku a majorán. Do zmesi som prvýkrát vyskúšala dať najemno nastrúhané údené tofu. Výborne to dochutilo celé jedlo. Ale predtým som to dlho robievala bez tofu a smotany a bolo to aj tak chutné, takže ak tieto suroviny momentálne nemáte, nevadí.
- 2
Ďalší postup je už jednoduchý: vrstvíme ryžu, ktorú následne potrieme smotanou, na to dáme opraženú sójovú drť s nastrúhaným údeným tofu a posypeme to kyslou kapustu. Ja som to nazačiatku prikryla alobalom, aby to príliš nevyschlo. Dáme do rúry a pečieme asi 10 minút prikryté a potom dopekáme odokryté.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu