Koložvárska kapusta bez mäsa

vegegulas - fotkavegegulas, 11. mája 2012
Koložvárska kapusta bez mäsa
Foto: vegegulas

Ak máte radi koložvársku kapustu a nemáte veľmi v obľube mäso, tu je postup, ako sa dá chutne a rýchlo spraviť aj bez neho.

4
porcie

Suroviny

50 g
2 hrnčeky
1 hrnček
1 ks
1 strúčik
1/2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si sójovú drť – zalejeme vriacou vodou, vytlačíme vodu a dáme na panvicu s mierne opraženou cibuľou. Za stáleho miešania opekáme dozlatista. Keď je drť chrumkavá, pridáme roztlačený cesnak, čierne korenie, červenú papriku a majorán. Do zmesi som prvýkrát vyskúšala dať najemno nastrúhané údené tofu. Výborne to dochutilo celé jedlo. Ale predtým som to dlho robievala bez tofu a smotany a bolo to aj tak chutné, takže ak tieto suroviny momentálne nemáte, nevadí.

  2. 2

    Ďalší postup je už jednoduchý: vrstvíme ryžu, ktorú následne potrieme smotanou, na to dáme opraženú sójovú drť s nastrúhaným údeným tofu a posypeme to kyslou kapustu. Ja som to nazačiatku prikryla alobalom, aby to príliš nevyschlo. Dáme do rúry a pečieme asi 10 minút prikryté a potom dopekáme odokryté.

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
Uz som tuto verziu varila, ale bez tofu. Velmi mi to chutilo a mam na to strasnu chut :-) Inak klasicku kolosvarsku neznasam uz od mala. Ale s touto by som si dala povedat :-)
ja si myslím, že tej soj.drte tých 50 g nie je málo. Veď ona napučí a trochu zväčší svoj objem. Tiež si dávam do kk. Páči sa mi recept.

Pridaj komentár k receptu: