Koláčik s tvarohovo-maslovým krémom

Autor receptu: elysa

Naše obľúbené piškótové cesto,starý recept na tvarohový krém a šumienková želatína.

4
porcie
60 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh,žľtka vyšľaháme s cukrom a vodou dopenista.Do žľtkovej hmoty po častiach vmiešame múku rozmiešanú s PDP,pudingom a kakaom.Postupne primiešavame sneh z bielkov.Cesto vylejeme na plech(25x35) vystlaný papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre.Z vychladnutého cesta dáme dolu papier a vrátime ho do plechu.
  2. Na krém uvaríme kašu:mlieko uvaríme s cukrom,vanilkou,múkou a žľtkom na kašu,ktorú necháme vychladnúť.Maslo vymiešame s práškovým cukrom,tvarohom a postupne pridávame uvarenú kašu.
  3. Krém natrieme na piškótu,na krém uložíme scedené mandarínky a dáme do chladu.
  4. Pripravíme si želatínu:kompótovú šťavu dolejeme vodou do objemu 400 ml.Zo šťavy odlejeme trochu do hrnčeka,ostatnú dáme variť s kryštálovým cukrom a šumienkou-tá troška zašumí,ale prejde ju to...Vo zvyšnej šťave rozmiešame zlatý klas a uvaríme puding.Za občasného miešania necháme vychladnúť,keď je vlažný,natrieme ho na koláčik.Dáme vychladiť.