Foto: iva63
ďalší z obľúbených receptov, ktorý robievala ešte moja babička-:)
Suroviny
250 g |
|
70 g |
|
1 ks |
|
120 g |
|
z 1 citróna |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
1 ks na potretie |
|
500 g |
|
2 ks |
|
30 g |
|
2 PL |
|
z 1/2 citróna |
|
30 g |
|
Postup
-
1
všetky suroviny potrebné na cesto si odvážime,dáme na dosku a vypracujeme hladké cesto...
-
2
rozdelíme ho na dva diely...
-
3
pripravíme si plnku: oddelíme si žĺtka od bielkov, zmiešame tvaroh, žltky, vanilkový cukor, citrónovú kôru. vyšľaháme si z dvoch bielkov tuhý sneh...
-
4
hrozienka si pokrájame na drobnejšie kúsky
-
5
maslo roztopíme
-
6
všetky suroviny na plnku zmiešame , pridáme k nim roztopené maslo a nakoniec z ľahka primiešame sneh z bielkov
-
7
prvý diel cesta vyvalkáme, pomocou dreveného válku ho prenesieme opatrne na plech, vyložený pečiacim papierom
-
8
na spodný diel cesta natrieme tvarohovú plnku
-
9
prikryjeme druhým dielom...ja som musela konce cesta zase zapracovať,nakoľko mám veľký plech...vrch koláča natrieme rozšľahaným bielkom
-
10
popicháme vidličkou
-
11
pečieme v rozohriatej rúre
-
12
upečený ešte teplý koláčik posypeme práškovým cukrom...
-
13
nakrájame na ľubovoľné tvary...
-
14
-:) dobrú chuť!
Máš ho krásny, plnka rovnomerne vysoká (to oceňujem, lebo niekedy mi bokom vytiekla). Pekné foto aj popis. Vďaka.
"paeva" - plech by mal byť 36x25...vtedy nemusíš okraje pritlačat..len pekne rozvinieš cesto na plech