Foto: hamka3
Skúšala som recept, ktorý mám už dlhšie a ešte som ho nerobila. Koláč som piekla v otváracej tortovej forme, ale vy nerobte tú chybu Zobraziť celý popisSkúšala som recept, ktorý mám už dlhšie a ešte som ho nerobila. Koláč som piekla v otváracej tortovej forme, ale vy nerobte tú chybu ( cez spoje to tieklo ). Inak je to zaujímavá zmena.
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Múku premiešame s lyžičkou soli, pridáme kvások pripravený zo 100ml mlieka a droždia. Primiešame roztopené maslo a vypracujeme cesto. Necháme ho vykysnúť.
-
2
Ružičky kelu uvaríme v slanej vode a scedíme.
-
3
2/3 cesta rozvaľkáme, vyložíme ním vymastenú formu.
-
4
Na cesto poukladáme ružičky kelu. V mlieku rozmiešame vajíčka, pridáme krupicu, osolíme a okoreníme. Vylejeme na kel a posypeme zeleninovou zmesou. Zo zvyšku cesta urobíme pletenec, a uložíme okolo formy.
-
5
Pečieme v stredne vyhriatej rúre do zlatohneda. Dobrú chuť !
Diskusia k receptu