Koláč s ružičkovým kelom
Autor receptu: hamka3
Skúšala som recept, ktorý mám už dlhšie a ešte som ho nerobila. Koláč som piekla v
otváracej tortovej forme, ale vy nerobte tú chybu ( cez spoje to tieklo ). Inak je to
zaujímavá zmena.
20 minút príprava |
45 minút na 170 °C |
Postup
- Múku premiešame s lyžičkou soli, pridáme kvások pripravený zo 100ml mlieka a droždia. Primiešame roztopené maslo a vypracujeme cesto. Necháme ho vykysnúť.
- Ružičky kelu uvaríme v slanej vode a scedíme.
- 2/3 cesta rozvaľkáme, vyložíme ním vymastenú formu.
- Na cesto poukladáme ružičky kelu. V mlieku rozmiešame vajíčka, pridáme krupicu, osolíme a okoreníme. Vylejeme na kel a posypeme zeleninovou zmesou. Zo zvyšku cesta urobíme pletenec, a uložíme okolo formy.
- Pečieme v stredne vyhriatej rúre do zlatohneda.
Dobrú chuť !