Koláč s ružičkovým kelom

Autor receptu: hamka3

Skúšala som recept, ktorý mám už dlhšie a ešte som ho nerobila. Koláč som piekla v otváracej tortovej forme, ale vy nerobte tú chybu ( cez spoje to tieklo ). Inak je to zaujímavá zmena.

20 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Postup

  1. Múku premiešame s lyžičkou soli, pridáme kvások pripravený zo 100ml mlieka a droždia. Primiešame roztopené maslo a vypracujeme cesto. Necháme ho vykysnúť.
  2. Ružičky kelu uvaríme v slanej vode a scedíme.
  3. 2/3 cesta rozvaľkáme, vyložíme ním vymastenú formu.
  4. Na cesto poukladáme ružičky kelu. V mlieku rozmiešame vajíčka, pridáme krupicu, osolíme a okoreníme. Vylejeme na kel a posypeme zeleninovou zmesou. Zo zvyšku cesta urobíme pletenec, a uložíme okolo formy.
  5. Pečieme v stredne vyhriatej rúre do zlatohneda. Dobrú chuť !