Pistáciový koláč
Pistáciový koláč

Koláč s pistáciovou plnkou

Annamaria Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant v Mierove, 31. júla 2022
Koláč s pistáciovou plnkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
12
porcií
40 minút
na 190 °C

Suroviny

180 g
1 PL
120 g studené
1 ks
Plnka:
250 g nesolené, mleté
4 ks
5 PL
180 ml
Na potretie formy:




Postup

  1. 1

    Spracujeme múku, cukor, studené maslo a žĺtok na cesto. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na polhodinku do chladničky.

  2. 2

    Formu dôkladne vytrieme maslom. Vychladené cesto vyvaľkáme na tenký plát, ktorý rovnomerne povtláčame na dno a kraje formy s priemerom 20 cm. Formu s cestom dáme do chladničky na 30 minút vychladiť.

  3. 3

    Na plnku vymiešame mleté pistácie s cukrom, so smotanou a so žĺtkami. Namiesto pistácií môžete použiť aj ľubovoľné iné orechy.

  4. 4

    Rúru vyhrejeme na 190 °C a cesto vo forme v nej chvíľu rozpečieme. Na predpečené cesto rozotrieme pistáciovú plnku a dáme piecť do rúry ešte na 30 minút.

Diskusia k receptu