Koláč s pistáciovou plnkou
Annamaria Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant v Mierove, 31. júla 2022
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant v Mierove, 31. júla 2022
Foto: Pravda - Ivan Majerský
12
porcií
porcií
40 minút
na 190 °C
na 190 °C
Suroviny
180 g |
|
1 PL |
|
120 g studené |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
250 g nesolené, mleté |
|
4 ks |
|
5 PL |
|
180 ml |
|
Na potretie formy: | |
|
Postup
-
1
Spracujeme múku, cukor, studené maslo a žĺtok na cesto. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na polhodinku do chladničky.
- 2
Formu dôkladne vytrieme maslom. Vychladené cesto vyvaľkáme na tenký plát, ktorý rovnomerne povtláčame na dno a kraje formy s priemerom 20 cm. Formu s cestom dáme do chladničky na 30 minút vychladiť.
- 3
Na plnku vymiešame mleté pistácie s cukrom, so smotanou a so žĺtkami. Namiesto pistácií môžete použiť aj ľubovoľné iné orechy.
- 4
Rúru vyhrejeme na 190 °C a cesto vo forme v nej chvíľu rozpečieme. Na predpečené cesto rozotrieme pistáciovú plnku a dáme piecť do rúry ešte na 30 minút.
Tiež pistáciový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu