Pistáciový koláč

Koláč s pistáciovou plnkou

Autor receptu: redakcia

12
porcií
40 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Spracujeme múku, cukor, studené maslo a žĺtok na cesto. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na polhodinku do chladničky.
  2. Formu dôkladne vytrieme maslom. Vychladené cesto vyvaľkáme na tenký plát, ktorý rovnomerne povtláčame na dno a kraje formy s priemerom 20 cm. Formu s cestom dáme do chladničky na 30 minút vychladiť.
  3. Na plnku vymiešame mleté pistácie s cukrom, so smotanou a so žĺtkami. Namiesto pistácií môžete použiť aj ľubovoľné iné orechy.
  4. Rúru vyhrejeme na 190 °C a cesto vo forme v nej chvíľu rozpečieme. Na predpečené cesto rozotrieme pistáciovú plnku a dáme piecť do rúry ešte na 30 minút.