Rýchly marhuľovo-pistáciový koláč
Foto: Dorenika
Vláčny a lepkavý marhuľovy koláč s
pistáciami pripomína dovolenku v
Maroku. Veľmi jednoduchý na prípravu,
ktorú zvládne každý.
Zdroj: Recipes Sainsbury's
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
225 g |
|
1,5 KL |
|
z 1 pomaranča |
|
200 g (nesolené) |
|
125 g |
|
3 ks veľké |
|
50 g vylúpané |
|
3 PL |
|
411 g zavárané |
|
5 PL |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 180 °C (s ventilátorom na 160 °C). Štvorcovú tortovú formu (20x20 cm) s voľným dnom vystelieme papierom na pečenie. V miske zmiešame spolu múku, prášok do pečiva a nastrúhanú pomarančovú kôru.
- 2
V samostatnej veľkej miske vyšľaháme maslo a cukor. Postupne pridávame vajcia a miešame pokým nebudú dobre zapracované. Nakoniec vmiešame polovicu nasekaných pistácií, múčnu zmes a mlieko. Cesto nalejeme do tortovej formy a vrch vyrovnáme.
- 3
Polovicu marhúľ rozložíme na vrch koláča (mierne sa zapustia), potom pečieme v strede predhriatej rúry 35 - 40 minút, kým špajdľa zapichnutá do stredu cesta nevyjde čistá.
- 4
Medzitým vo vodnom kúpeli ohrejeme marhuľový džem aby bol riedky a roztierateľný. Ja používam z obchodu, ak máte domáci a je taký, ako moja babi robí, tak netreba :)
- 5
Keď je koláč upečený a ešte teplý, po vrchu po lyžičkách polejeme džemom, ktorý sme zmiešali s 6 PL marhuľového nálevu (z kompótu) a necháme ho vsiaknuť do teplého koláča. Vrch posypeme zvyšnými pistáciami a koláč necháme vo forme vychladnúť. Vychladnutý vyberieme z formy, nakrájame na porcie a podávame.
Tiež marhuľový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu