Koláč s karamelizovanou cibuľou (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Sýty slaný koláč s intenzívnou chuťou sladkastej karamelizovanej cibuľky.

Suroviny

Postup

  1. Z múky, margarínu, soli a vajíčka si spravíme cesto. Zabalíme ho do fólie a odložíme do chladničky.
  2. Očistíme si tri veľké cibule.
  3. Cibuľu nakrájame na kolieska. Zasypeme soľou a dobre premiešame. Takto pripravenú cibuľu necháme stáť 20 - 40 minút. Potom zlejeme všetku štavu, ktorá sa z cibule vytvorila.
  4. Na panvici si rozohrejeme olej s kúskom masla. Do rozpáleného pridáme cibuľu a na veľmi miernom ohni opekáme cca 30 - 50 min.
  5. Cibuľa postupne stratí objem a začne hnednúť. Pridáme k nej lyžičku cukru a opekáme ďalších 5-10 min.
  6. Skaramelizovanú cibuľu vyberieme na cedník a necháme odkvapkať prebytočný olej.
  7. Cesto si vyberieme z chladničky, rozvaľkáme ho, vložíme do formy a rozotrieme naň cibuľu. Bude to tenká vrstva. Netreba sa obávať, že jej je málo. Chuť takto pripravenej cibule je veľmi výrazná.
  8. Suroviny na náplň.
  9. Vajíčka si metličkou rozšľaháme, okoreníme ich, pridáme nastrúhaný syr a petržlenovú vňať. Dobre premiešame.
  10. Náplň nalejeme na pripravené cesto.
  11. Vo vyhriatej rúre pečieme 30 - 35 minút.