Koláč s jablkami, bielym tofu a hrozienkami

Foto: Lunter
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 280 g |  | 
| 100 g |  | 
| 4 PL |  | 
| 8 PL |  | 
| Jablková plnka: | |
| 5 ks |  | 
| 2 ČL |  | 
| 100 ml |  | 
| 150 g |  | 
| 1 PL |  | 
| Tofu plnka: | |
| 1 bal. |  | 
| hrsť |  | 
| 50 ml |  | 
| 2 bal. |  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Zo surovín na cesto vymiesime hladké elastické cesto - múku zmiešame s cukrom, pridáme tuhý kokosový olej a vodu. Rukami vymiesime cesto, ktoré dáme asi na hodinu odležať do chladničky. 
- 2
Hrozienka namočíme do rumovej esencie. Jablká nakrájame na kocky a dáme do hrnca spolu s agáve, trstinovým cukrom a škoricou. Množstvo cukru môžeme upraviť podľa kyslosti jabĺk. Povaríme na miernom plameni, kým nezmäknú - asi 15 minút - dávame pozor, aby sa nerozvarili. Necháme vychladnúť. 
- 3
Tofu rozdrobíme rukami, primiešame vanilkový cukor a hrozienka. 
- 4
Cesto rozdelíme na jednu tretinu a dve tretiny. Dve tretiny rozvaľkáme na hrúbku 5 mm, najlepšie medzi dvoma papiermi na pečenie. Vložíme do okrúhlej formy na pečenie s priemerom 20 cm. Na cesto dáme plnku z tofu, na vrch skaramelizované jabĺčka. Zvyšnú tretinu cestu vyvaľkáme a narežeme na prúžky. Tie prekladáme tak, aby na vrchu koláča vytvorili mriežku. Pred pečením ešte môžeme posypať trstinovým cukrom. 
- 5
Pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C do zlatista, približne 45 minút. Tiež jablkový koláč:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2






 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu