Foto: dusan444
Pečenie nie je moje hobby, ale toto som zvládol. Koláč je jednoduchý a vynikajúci.
20 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
300 g |
|
150 g |
|
100 g |
|
3 PL |
|
2 ks |
|
1 PL (Nescafé) |
|
3 PL |
|
250 ml |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
Na potretie: | |
|
|
Na vrch: | |
150 g |
|
180 g |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto zmiešame, maslo musí byť rozpustené a vlažné, káva prášková, nie uvarená. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme vo vyhriatej rúre na 180 st. C asi 15 minút.
- 2
Ešte teplý natrieme ľubovoľným džemom, ja som mal marhuľový.
- 3
Necháme ho vychladnúť a pripravíme si polevu. Čokoládu rozpustíme napr. v mikrovlnke a zamiešame s kyslou smotanou, lepšia je hustejšia, 14 - 16 %-ná. Rozotrieme na koláč a hotovo. Pre krajší efekt som urobil vlnky vidličkou. Dáme do chladničky stuhnúť.
Tiež Čokoládový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
bonvivani.sk/recepty/rychly-kavovy-kolac...
Myslim,ze je to ten isty
Plech mal rozmery 34 x 36 cm.
Piekol som na veľkom plechu, cesto bolo nízke. Keď budeš piecť v tortovej forme, bude cesto vyššie a určite bude vyžadovať dlhší čas pečenia.
Tak už je to vyskúšané a musím uznať že je to jednoduché a výborne. Prekvapila ma tá kyslá smotana do polevy, neveril som že to bude dobré, ale zistil som že je to výborné! Tá poleva má jemne kyslastú chuť, a to je premňa novinka. Ja som si dal síce iba kúsok, kúsoček, ale hostia chvália, a trvajú na tom aby som recept pochválil.
To žlté pri špici je hroznový džem, kúsoček vyliezol pri krájaní. :-)))
Vyzerá super, ďakujem za odozvu.
To som rád, že chutil.