Mangový dezert
Mangový dezert

Kokosový krém s mangom

Soňa Chovancová
pezinská koláčikovňa Marlotka, 17. júna 2022
Kokosový krém s mangom
Foto: kavickari.sk

Počas teplých dní je tento dezert príjemným sladkým osviežením. Je vhodný aj pre tých, ktorí majú intoleranciu na lepok, alebo sa z nejakého Zobraziť celý popisPočas teplých dní je tento dezert príjemným sladkým osviežením. Je vhodný aj pre tých, ktorí majú intoleranciu na lepok, alebo sa z nejakého dôvodu vyhýbajú múke.

6
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

2 ks
1 ČL
60 ml
1 ks (400 ml)
140 g
2 ks
125 ml (33 %)




Postup

  1. 1

    Do malej misky dáme vodu, vsypeme želatínu a necháme napučať aspoň 5 minút. V hrnci zohrejeme polovicu kokosového mlieka so 100 g cukru, až kým sa nerozpustí. Dáme preč z ohňa, a pridáme napučanú želatínu, miešame, kým sa nerozpustí. Primiešame zvyšok kokosového mlieka. Prelejeme do misky. Dáme chladiť, miešame, až kým hmota nezačne hustnúť.

  2. 2

    V inej miske vyšľaháme bielky dotuha. Pridáme postupne zvyšok cukru. V ďalšej miske vyšľaháme smotanu na šľahanie tiež dotuha. Šľahačku a potom aj vyšľahané bielky jemne vmiešame do kokosového krému.

  3. 3

    Pripravíme 6 malých misiek alebo pohárikov, do ktorých striedavo vrstvíme očistené, roztlačené mango a kokosový krém. Dáme na dve hodiny do chladničky a môžeme dozdobiť napríklad mätou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia