Kokosový krém s mangom
pezinská koláčikovňa Marlotka, 17. júna 2022
Foto: kavickari.sk
Počas teplých dní je tento dezert príjemným sladkým osviežením. Je vhodný aj pre tých, ktorí majú intoleranciu na lepok, alebo sa z nejakého Zobraziť celý popisPočas teplých dní je tento dezert príjemným sladkým osviežením. Je vhodný aj pre tých, ktorí majú intoleranciu na lepok, alebo sa z nejakého dôvodu vyhýbajú múke.
porcií
príprava
Postup
-
1
Do malej misky dáme vodu, vsypeme želatínu a necháme napučať aspoň 5 minút. V hrnci zohrejeme polovicu kokosového mlieka so 100 g cukru, až kým sa nerozpustí. Dáme preč z ohňa, a pridáme napučanú želatínu, miešame, kým sa nerozpustí. Primiešame zvyšok kokosového mlieka. Prelejeme do misky. Dáme chladiť, miešame, až kým hmota nezačne hustnúť.
- 2
V inej miske vyšľaháme bielky dotuha. Pridáme postupne zvyšok cukru. V ďalšej miske vyšľaháme smotanu na šľahanie tiež dotuha. Šľahačku a potom aj vyšľahané bielky jemne vmiešame do kokosového krému.
- 3
Pripravíme 6 malých misiek alebo pohárikov, do ktorých striedavo vrstvíme očistené, roztlačené mango a kokosový krém. Dáme na dve hodiny do chladničky a môžeme dozdobiť napríklad mätou.
Tiež dezert:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu