Mangový dezert
Kokosový krém s mangom
Autor receptu: redakcia
Počas teplých dní je tento dezert príjemným sladkým osviežením.* Je vhodný aj pre tých, ktorí majú intoleranciu na lepok, alebo sa z nejakého dôvodu vyhýbajú múke.
Postup
- Do malej misky dáme vodu, vsypeme želatínu a necháme napučať aspoň
5 minút. V hrnci zohrejeme polovicu kokosového mlieka so 100 g cukru, až kým sa nerozpustí. Dáme preč z ohňa, a pridáme napučanú želatínu, miešame, kým sa nerozpustí. Primiešame zvyšok kokosového mlieka. Prelejeme do misky. Dáme chladiť, miešame, až kým hmota nezačne hustnúť.
- V inej miske vyšľaháme bielky dotuha. Pridáme postupne zvyšok cukru. V ďalšej miske vyšľaháme smotanu na šľahanie tiež dotuha. Šľahačku a potom aj vyšľahané bielky jemne vmiešame do kokosového krému.
- Pripravíme 6 malých misiek alebo pohárikov, do ktorých striedavo vrstvíme očistené, roztlačené mango a kokosový krém. Dáme na dve hodiny do chladničky a môžeme dozdobiť napríklad mätou.