Mangový dezert

Kokosový krém s mangom

Autor receptu: redakcia

Počas teplých dní je tento dezert príjemným sladkým osviežením.* Je vhodný aj pre tých, ktorí majú intoleranciu na lepok, alebo sa z nejakého dôvodu vyhýbajú múke.

6
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do malej misky dáme vodu, vsypeme želatínu a necháme napučať aspoň 5 minút. V hrnci zohrejeme polovicu kokosového mlieka so 100 g cukru, až kým sa nerozpustí. Dáme preč z ohňa, a pridáme napučanú želatínu, miešame, kým sa nerozpustí. Primiešame zvyšok kokosového mlieka. Prelejeme do misky. Dáme chladiť, miešame, až kým hmota nezačne hustnúť.
  2. V inej miske vyšľaháme bielky dotuha. Pridáme postupne zvyšok cukru. V ďalšej miske vyšľaháme smotanu na šľahanie tiež dotuha. Šľahačku a potom aj vyšľahané bielky jemne vmiešame do kokosového krému.
  3. Pripravíme 6 malých misiek alebo pohárikov, do ktorých striedavo vrstvíme očistené, roztlačené mango a kokosový krém. Dáme na dve hodiny do chladničky a môžeme dozdobiť napríklad mätou.