Foto: dorisa
Výborný koláč plný chutí.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
400 g |
|
80 g |
|
1/2 sáčok |
|
150 g |
|
3-5 PL |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
Kokosová plnka: | |
5 ks |
|
200 g |
|
250 g |
|
na potretie |
|
Pudingový krém: | |
5 ks |
|
100 g |
|
150-200 g |
|
1 ks |
|
500 ml |
|
1 ks |
|
Na ozdobu: | |
-čokoládová ryža |
|
Postup
-
1
Suroviny na koláč.
-
2
Do misy si dáme sypké suroviny na koláč....
-
3
..pridáme maslo, vajce...
-
4
...mlieko. Spracujeme cesto, ak je treba, pridáme ešte mlieko.
-
5
Vypracované cesto dáme do chladničky oddýchnuť...
-
6
...potom ho vyberieme a rozdelíme na polovicu. Jednu rozvaľkáme a dáme na plech. Veľkosť plechu je 25x35cm.
-
7
Z bielkov a práškového cukru si nad parou ušľaháme penu.
-
8
Pridáme kokos. Premiešame.
-
9
Kokosovú plnku nanesieme na spodný plát cesta.
-
10
Druhú časť cesta rozvaľkáme a nanesieme na kokosovú plnku. Povrch cesta poprepichujeme vidličkou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov.
-
11
Po cca 25 minútach je koláč upečený, necháme ho vychladnúť.
-
12
Potom ho potrieme ríbezľovým džemom, najlepšie domácim.
-
13
Nakoniec pripravíme vanilkový krém na vrch koláča. Klasicky uvaríme puding, necháme ho vychladnúť. Potom do neho zašľaháme vymiešané žĺtka s cukrom a maslom.
-
14
Takto pripravený krém nanesieme na koláč. Ozdobíme strúhanou čokoládou, alebo cukrárenským zdobením, ja som použila zmes zdobenia čokoládovú a farebnú ryžu.
-
15
Koláč dáme zachladiť a môžeme krájať.
-
16
Dobrú chuť. Nech Vám chutí, ako nám.
varecha.pravda.sk/recepty/kokosove-rezy-so-zltkovou-polev...