Kokosovo-jablkové rezy so žĺtkovou polevou fotorecept
Foto: olinecka
Je veľa spôsobov, ako upiecť obľúbene rezy so žĺtkovou polevou. Ponúkam recept vylepšený jablkovou plnkou. Určite poteší na blížiace sa sviatky.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
400 g |
|
100 g |
|
250 g studená (alebo Palmarin) |
|
1 bal. |
|
1/2 bal. |
|
2 ks |
|
2 PL preosiate |
|
Kokosová plnka: | |
4 ks |
|
200 g |
|
130 g |
|
1 PL |
|
Jablková plnka: | |
4 ks nastrúhané stredne veľké |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Na potretie: | |
(alebo ríbezľový) |
|
Žĺtková poleva: | |
4-5 ks |
|
1 bal. |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Suroviny na plnky.
-
2
Suroviny na cesto.
-
3
Cesto: Múku preosejeme, nastrúhame studenú Heru, pridáme zbytok surovín a vypracujeme hladké cesto.
-
4
Cesto dáme do chladničky stuhnúť, bude sa s ním lepšie pracovať.
-
5
Pripravíme kokosovú plnku. Bielky vyšľaháme do penista, po lyžiciach pridáme kryštálový cukor, šľaháme pokiaľ sa cukor nerozpustí aspoň 8-10 minút do tuha. Pridáme hrubú múku a strúhaný kokos, ktorý varechou zľahka vmiešame do snehovej hmoty.
-
6
Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na dve časti.
-
7
Jednu časť rozvaľkáme, prenesieme pomocou valčeka na vymastený 25x30 cm plech. Boky trochu vyvýšime a rozotrieme kokosovú plnku.
-
8
Jablková plnka: Jablká umyjeme, osušíme, nastrúhame na strúhadle, pridáme cukor a mletú škoricu podľa seba. Plnku rozložíme na kokosovú vrstvu a potrieme lekvárom.
-
9
Rozvaľkáme druhu časť cesta a pomocou valčeka položíme navrch. Cesto popicháme vidličkou, aby sa cesto nezdúvalo. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 30 - 35 minút.
-
10
Žĺtky s práškovým a vanilínovým cukrom vymiešame dohladka.
-
11
Žĺtkovou polevou polejeme za horúca celý upečený koláč a necháme vychladnúť. Pred podávaním pokrájame na rezy, kocky. Takto vyzerá v reze.
Ďakujem som rada že si si našla čas nahliadnuť na recept.... Že sa páči. Pozdravujem.
Určite poteší aj narodeninového oslavenca. Ďakujem za nahliadnutie môjho receptu.
Ďakujem je vynikajúci určite sa oplatí upiecť. Ďakujem som rada, že sa recept páči.
Ďakujem.
Je výborný šťavnatý.