Kokosový zákusok

Kokosovo-jablkové rezy so žĺtkovou polevou (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Je veľa spôsobov, ako upiecť obľúbene rezy so žĺtkovou polevou. Ponúkam recept vylepšený jablkovou plnkou.* Určite poteší na blížiace sa sviatky.

30
porcií
40-50 minút
príprava
30-35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na plnky.
  2. Suroviny na cesto.
  3. Cesto: Múku preosejeme, nastrúhame studenú Heru, pridáme zbytok surovín a vypracujeme hladké cesto.
  4. Cesto dáme do chladničky stuhnúť, bude sa s ním lepšie pracovať.
  5. Pripravíme kokosovú plnku. Bielky vyšľaháme do penista, po lyžiciach pridáme kryštálový cukor, šľaháme pokiaľ sa cukor nerozpustí aspoň 8-10 minút do tuha. Pridáme hrubú múku a strúhaný kokos, ktorý varechou zľahka vmiešame do snehovej hmoty.
  6. Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na dve časti.
  7. Jednu časť rozvaľkáme, prenesieme pomocou valčeka na vymastený 25x30 cm plech. Boky trochu vyvýšime a rozotrieme kokosovú plnku.
  8. Jablková plnka: Jablká umyjeme, osušíme, nastrúhame na strúhadle, pridáme cukor a mletú škoricu podľa seba. Plnku rozložíme na kokosovú vrstvu a potrieme lekvárom.
  9. Rozvaľkáme druhu časť cesta a pomocou valčeka položíme navrch. Cesto popicháme vidličkou, aby sa cesto nezdúvalo. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 30 - 35 minút.
  10. Žĺtky s práškovým a vanilínovým cukrom vymiešame dohladka.
  11. Žĺtkovou polevou polejeme za horúca celý upečený koláč a necháme vychladnúť. Pred podávaním pokrájame na rezy, kocky. Takto vyzerá v reze.