Kokosové rožky
Kokosové rožteky so šľahačkou
Autor receptu: janka96
Jemné, nadýchané a plné kokosu – také
sú tieto šľahačkové rožteky.* Pridanie
smotany do cesta zabezpečí ich
výnimočnú krehkosť. Sú ideálnym
vianočným pečivom pre každého, kto
miluje kombináciu kokosu a čokolády.
Navyše vďaka obaleniu v cukre a
následnému namáčaniu v poleve
vyzerajú na mise veľmi lákavo.
|
40 (+ odležanie cest minút príprava |
10-15 minút na 170 °C |
Postup
- Príprava cesta: Do misy kuchynského robota dáme všetky suroviny na cesto – múku, práškový a vanilkový cukor, kokos, prášok do pečiva, žĺtok, smotanu na šľahanie a nakrájaný tuk Hera.
- Spracovanie a odpočinok: Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme na 2 hodiny do chladničky, aby poriadne stuhlo.
- Tvarovanie a pečenie: Odležané cesto preložíme na pomúčenú dosku. Rukami tvarujeme menšie rožteky a ukladáme ich na plech. Pečieme pri teplote 170 °C približne 10 – 15 minút (kým nie sú jemne zlatisté).
- Cukrovanie: Ešte teplé rožteky obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru. Necháme úplne vychladnúť.
- Čokoládová bodka: Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s Cerou. Konce vychladnutých rožtekov namáčame v poleve a ihneď ich posypeme alebo obalíme v kokose.