Kokosové rožky

Kokosové rožteky so šľahačkou

Autor receptu: janka96

Jemné, nadýchané a plné kokosu – také sú tieto šľahačkové rožteky.* Pridanie smotany do cesta zabezpečí ich výnimočnú krehkosť. Sú ideálnym vianočným pečivom pre každého, kto miluje kombináciu kokosu a čokolády. Navyše vďaka obaleniu v cukre a následnému namáčaniu v poleve vyzerajú na mise veľmi lákavo.

40 (+ odležanie cest minút
príprava
10-15 minút
na 170 °C

Postup

  1. Príprava cesta: Do misy kuchynského robota dáme všetky suroviny na cesto – múku, práškový a vanilkový cukor, kokos, prášok do pečiva, žĺtok, smotanu na šľahanie a nakrájaný tuk Hera.
  2. Spracovanie a odpočinok: Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme na 2 hodiny do chladničky, aby poriadne stuhlo.
  3. Tvarovanie a pečenie: Odležané cesto preložíme na pomúčenú dosku. Rukami tvarujeme menšie rožteky a ukladáme ich na plech. Pečieme pri teplote 170 °C približne 10 – 15 minút (kým nie sú jemne zlatisté).
  4. Cukrovanie: Ešte teplé rožteky obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru. Necháme úplne vychladnúť.
  5. Čokoládová bodka: Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s Cerou. Konce vychladnutých rožtekov namáčame v poleve a ihneď ich posypeme alebo obalíme v kokose.