Kokosové palacinky ako buchty

Autor receptu: 1andy

Nedavno sa tu objavil recept na kysnuté palacinky, ktoré som vyskúšala a boli super. Ja pečiem bežné palacinky bez kvasníc alebo potom tieto, ktoré Vám pridávam.V mojom povodnom recepte som doteraz používala kypriaci prášok ale po inšpirácii som ho vymenila za kvasnice a idem sa s Vami podeliť. Určite vyskúšajte. Zvyknem ich robiť hlavne vtedy keď moja rodina má chuť na parené buchty a ja práve nemám čas im v tomto smere vyhovieť.Vtedy im zalepím oči, ústa a žalúdky takouto náplasťou :-)))

6
porcií
35 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z mlieka, vajec,múky, oleja, cukru, kvasníc a soli si urobíme hladké vláčne cesto na palacinky.Pridáme kokos a necháme postáť tak 20-30 minút. Dĺžka podkysnutia závysí od teploty v miestnosti. Ja to robím vždy od oka, takže pomer surovín je približný, cesto však má byť primerane husté a primerane riedke, tak akurát na palacinky. :-)))
  2. Keď sa nám objem cesta začne zvačšovať upečieme bežným sposobom palacinky na panvici.Palacinky sú hrubšie ako obvykle.
  3. Palacinky naplníme džemom, preložíme do trojuholníkov, posypeme grankom a polejeme roztopeným maslom.Palacinky ako buchty sú na svete.:-))) Možte ich vyskúšať aj bez kokosu.