Kokosové palacinky ako buchty
Autor receptu: 1andy
Nedavno sa tu objavil recept na kysnuté palacinky, ktoré som vyskúšala a boli super. Ja pečiem bežné palacinky bez kvasníc alebo potom tieto, ktoré Vám pridávam.V mojom povodnom recepte som doteraz používala kypriaci prášok ale po inšpirácii som ho vymenila za kvasnice a idem sa s Vami podeliť. Určite vyskúšajte. Zvyknem ich robiť hlavne vtedy keď moja rodina má chuť na parené buchty a ja práve nemám čas im v tomto smere vyhovieť.Vtedy im zalepím oči, ústa a žalúdky takouto náplasťou :-)))
6 porcií |
35 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Z mlieka, vajec,múky, oleja, cukru, kvasníc a soli si urobíme hladké vláčne cesto na palacinky.Pridáme kokos a necháme postáť tak 20-30 minút. Dĺžka podkysnutia závysí od teploty v miestnosti. Ja to robím vždy od oka, takže pomer surovín je približný, cesto však má byť primerane husté a primerane riedke, tak akurát na palacinky. :-)))
- Keď sa nám objem cesta začne zvačšovať upečieme bežným sposobom palacinky na panvici.Palacinky sú hrubšie ako obvykle.
- Palacinky naplníme džemom, preložíme do trojuholníkov, posypeme grankom a polejeme roztopeným maslom.Palacinky ako buchty sú na svete.:-))) Možte ich vyskúšať aj bez kokosu.