Kokosový zákusok

Kokosové ježe (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Koláčik pre milovníkov čokolády a kokosu, ktorý nechýba na vianočnom stole. Nenáročne pečenie, ktorého sa nemusia báť ani začiatočníci.

30 ks
porcií
50 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Celé vajíčka s kryštálovým a vanilínovým cukrom vyšľaháme do penista. Striedavo pridáme olej a vlažné mlieko. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva po častiach zašľaháme do cesta. Plech 20x30 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 30 minút. Po upečení korpus necháme vychladnúť. Pripravíme suroviny na čokoládovú polevu a kokos na obaľovanie.
  2. Z plechu opatrne vyberieme vychladnutý korpus aj s papierom a pokrájame na kocky. Čokoládová poleva: Všetky suroviny - cukor, kakao, mlieko a na menšie kúsky polámanú čokoládu - dáme do hrnca a na sporáku necháme zovrieť. Premiešame, aby bola čokoláda rozpustená.
  3. Kocky namáčame do čokoládovej polevy a obalíme zo všetkých strán v nastrúhanom kokose. Odložíme do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť.