Foto: 43bianka
Cupcake svieži ako jarný vánok. :)
Suroviny
Cupcake: | |
240 g |
|
2 ks |
|
115 g |
|
160 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
120 g |
|
160 ml |
|
1/4 čl |
|
2 1/5 čl |
|
Krém: | |
125 g |
|
60 g |
|
3 čl (podľa chuti) |
|
80 g (podľa chuti) |
|
|
Postup
-
1
Košíčky poukladáme na plech a rúru dáme predhriať na 180 stupňov. Najlepší výsledok docielime potravinami s rovnakou -izbovou teplotou. Kryštálový cukor vyšľaháme s Herou, kým nie je pekne nádychaná. Musíme si dať však pozor, aby sme zmes neprešľahali. Postupne pridáme žĺtky jeden po druhom
-
2
V osobitnej miske si zmiešame kyslú smotanu a mlieko, ktorú pridáme spolu s preosiatou múkou a PDP k Here. Následne primiešame (v tejto chvíli už nepoužívame mixér) šťavu z limetky a limetkovú kôru.
-
3
Predhriate košíčky naplníme do 2/3 a pečieme približne 20 minút.
-
4
Krém je vhodné pripravovať po upečení košíčkov, aby sa nám s ním lepšie zdobilo a nerozpúšťal sa. Krémový syr vyšľaháme a postupne po lyžičkách pridávame maslo. Každú pridanú lyžičku poriadne premiešame. Keď sa nám krém zdá dostatočne nadýchaný, primiešame práškový cukor a kokosové maslo (lyžičkou zľahka premiešame a ochutnáme, či je dostatočne sladký, pretože cukor pridaný po vyšľahaní by nám mohol "zriadiť" krém). Šľaháme a šľaháme. Polovicu krému zafarbíme na zeleno.
-
5
Vrecko si naplníme krémom a s hviezdičkovou násadkou robíme kvietky (iste sa vám podaria krajšie). :)
Diskusia k receptu