Jeden recept na "köfte" tu už je,ale kedže ten môj je celkom iný,tak ho sem pridávam :-) Köfte sú vlastne niečo,ako na slovensku fašírky..čiže Zobraziť celý popisJeden recept na "köfte" tu už je,ale kedže ten môj je celkom iný,tak ho sem pridávam :-) Köfte sú vlastne niečo,ako na slovensku fašírky..čiže sa dajú nazvat aj tureckými fašírkami,len niesú okrúhle a hrubé ako slovenské,ale tenučké vo forme velkého vajca ;-)) ..ktoré sa môžu podávať naozaj s hocičím :-)
príprava
Suroviny
| 1 kg | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks veľká - nasekaná na jemno alebo mixovana | 
                                                             | 
                                                    
| 1 hrsť | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 ČL (alebo podla chuti) | 
                                                             | 
                                                    
| podla chuti | 
                                                             | 
                                                    
| podľa potreby | 
                                                             | 
                                                    
| na opekanie | 
                                                             | 
                                                    
| rôzne farby | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Mäso,najemno bud nakrájanú alebo mixovanú cibulu,na malé pokrájanú vňať,sol,kmín a vajce dobre s rukou pomiešame.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
..pridáme strúhanku podla potreby,asi za 1-2 hrste,aby sa nám tá masa nelepila o ruky a dalo sa znej formovat köfte ;-)
                                                     - 
                                                    3
                                                    
..ak treba,trocha si navlhčíme ruky..lepšie sa budú robiť tie "ťapky"-ako ich volá moja mama :-))) ...túto fotku robil môj malý syn a kedže inú nemám :-( tak mi prepáčte za rozmazanie..do dlaňe zoberete kúsok zmesi velkost malej mandarinky a stlačíte to na šúlok :-))
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Teraz to na jednej dlani poroztláčate pomocou druhej ruky na väčšie vajce,hrúbky asi pol centimetra..okraje uhladte :-)
                                                     - 
                                                    5
                                                    
...potom to köfte opatrne zoberte z dlani dolu :-) a takto pokračujte až dokonca.Ak máte čas,je lepšie ho dať na pol hodinku,alebo hodinku do chladničky :-)...ja to väčšinou tak robím,lebo zaten čas si pripravím ostatné prílohy ku "köfte" ;-DD
                                                     - 
                                                    6
                                                    
..zatial kým mi köfte stojí v chladničke,si pripravím papriku,môžte fakt hociakú a malé cibulky..pri varení vždy vyberám len tie väčšie ako každý :-)) ..takže tie malé ostanú,super ich zvyknem vždy zúžitkovať bud ku köfte,alebo na grile..maličké sa mi lepšie páčia na tanieri ;-)) Takže..papriku pozdľž prekrojíme na polovice,malé cibulky necháme celé,ale ked máme väčšie,tak ich prekrojíme na polovicu.Hranolky hádam písat nemusím...bud si pripravíte čerstvé,alebo mrazené :-)
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Ja si v panvici na troche oleja ako prvé vždy upečiem hranolky.Potom ich vyberiem,poukladám köfte a popečiem na strednom ohni z každej strany asi 4minutky.Panvicu môžme kludne prikryt niečím na tie prvé 4minuty.Köfte sa má len svetlo opiect,nie celkom dohneda,inak sa vysuší.
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Ked sme köfte dopiekli,vložíme do panvici papriku a cibulu,ktorú tak isto prikrytú z oboch strán popečieme tiež také 4minuty..ale pre istotu si ju kontrolujte.
                                                     - 
                                                    9
                                                    
Potom už len podávame ;-D..u nás to zvykne byt väčšinou cez výkend k raňajkám,ked je každý doma a rodina je pokope.Cez výkend raňajkujeme okolo 10tej,kedže každý si chce prispať ;-) takže sú to také raňajky a obed v jednom ;-)) Prajem dobrú chuť..
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu