Klobásovo–vajíčkový nákyp so šampiňónmi
Autor receptu: redakcia
40 porcií |
15 minút príprava |
20 minút na 175 °C |
Postup- Šampiňóny olúpeme a nakrájame na mesiačiky. Ocot, cukor, soľ, biele korenie ohrejeme pred bod varu, odstavíme a pridáme olivový olej, tymian a nasekaný cesnak, necháme vychladnúť. Do vlažnej zmesi vložíme šampiňóny a necháme ich marinovať aspoň 2 hodiny.
- Na nákyp nakrájame klobásu na kocky a na rovnaké kocky aj pečivo. Na oleji speníme nasekanú cibuľku, pridáme klobásu, opečieme a zmiešame s pečivom a vajíčkami, ochutíme.
- Do vymastených a strúhankou vysypaných foriem dáme zmes a pečieme vo vyhriatej rúre pri 175 °C asi 15 minút. Vyklopíme na tanier a naaranžujeme marinované šampiňóny.
|