Klobásovo–vajíčkový nákyp so šampiňónmi

Autor receptu: redakcia

40
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Postup

  1. Šampiňóny olúpeme a nakrájame na mesiačiky. Ocot, cukor, soľ, biele korenie ohrejeme pred bod varu, odstavíme a pridáme olivový olej, tymian a nasekaný cesnak, necháme vychladnúť. Do vlažnej zmesi vložíme šampiňóny a necháme ich marinovať aspoň 2 hodiny.
  2. Na nákyp nakrájame klobásu na kocky a na rovnaké kocky aj pečivo. Na oleji speníme nasekanú cibuľku, pridáme klobásu, opečieme a zmiešame s pečivom a vajíčkami, ochutíme.
  3. Do vymastených a strúhankou vysypaných foriem dáme zmes a pečieme vo vyhriatej rúre pri 175 °C asi 15 minút. Vyklopíme na tanier a naaranžujeme marinované šampiňóny.