Klobásová nátierka z Csabai csípős kolbász fotorecept
Foto: pusta
Kúpila som Csabai csípős kolbász, madarskú štipľavú čabajskú klobásu, spravila som z nej veľmi chutnú pikantnú klobásovú nátierku, ktorá je výborná ako nátierka, tiež Zobraziť celý popisKúpila som Csabai csípős kolbász, madarskú štipľavú čabajskú klobásu, spravila som z nej veľmi chutnú pikantnú klobásovú nátierku, ktorá je výborná ako nátierka, tiež na jednohubky na raňajky či skvelým pohostením pre návštevy alebo možno touto nátierkou plniť napr. vajcia na tvrdo, rolky zo syra, rôznu zeleninu, môže byť súčasťou studených mís, klobásových pagáčov, paštičiek z lístkového cesta, kuracích rolád, iného mäsa na teplo i na studeno, uplatní sa v studenej i teplej kuchyni.
porcie
príprava
Suroviny
100 g (Csabai csípős kolbász alebo iná) |
|
100 g čerstvé studené |
|
1 ks menšia |
|
1 - 2 ČL |
|
2 ČL domáca |
|
2 PL |
|
podľa chuti čerstvo mleté |
|
Postup
-
1
Klobásu som ošúpala, pokrájala na kolieska a dala do sekáčika,...
-
2
...pridala som červenú cibuľu, pokrájanú na kliny,...
-
3
...studené čerstvé maslo pokrájané na kocky,...
-
4
...plnotučnú horčicu, domácu majonézu, čerstvo mleté čierne korenie,...
-
5
...hustú kyslú pochúťkovú smotanu, soľ som nepridala, klobása je slaná dosť,...
-
6
...všetko som v sekáčiku rozsekala na homogénnu hmotu, pričom som ponechala malé kúsky klobásy a cibule, my máme radi malé rustikálne kúsky použitých surovín v tejto nátierke, môžete ju pripraviť aj rozmixovaním v mixéri alebo spracovať ponorným mixérom do požadovanej konzistencie, kto chce môže na jemno zomlieť na mlynčeku klobásu s cibuľou a pridať do masla dobre vymiešaného s horčicou, majonézou, kyslou smotanou a čerstvo mletým čiernym korením.
-
7
Nátierku som natrela na krajčeky čerstvo upečenej žemle, podávala som s čerstvými cherry paradajkami, zelenou vňaťou jarnej cibuľky, kolieskami čerstvej zelenej papriky, mali sme včera na večeru s čajom a dnes na raňajky s pohárom studeného mlieka , odležaná bola ešte lepšia, veľmi nám chutilo a bola som pochválená:-)
-
8
záber zblízka: táto nátierka je vhodná na raňajky, na desiatu, na večeru, tiež je výborná pre návštevy ako slaná chuťovka či jednohubky k vínečku, chutí k nej i dobre vychladené pivo, nátierkou plniť napr. vajcia na tvrdo, rolky zo syra, rôznu zeleninu, môže byť súčasťou studených mís, klobásových pagáčov, paštičiek z lístkového cesta, pečiva kuracích rolád, iného mäsa na teplo i na studeno, uplatní sa v studenej i teplej kuchyni. Nátierka je veľmi rýchlo hotová, jej príprava je veľmi jednoduchá, majonéza a kyslá smotana zjemní jej prílišnú ostrosť a roztierateľnosť, ak niekto nemá rád príliš ostré chute, tieto ingrediencie jednoducho vynechá, môže zvýšiť obsah masla alebo pridať kvalitný krémový smotanový syr, údený strúhaný syr, kto nemôže ostrú chuť vôbec, ten použije neštipľavú klobásu alebo inú klobásu. Nátierka má široké použitie, vrelo odporúčam vyskúšať aj vám a prajem Dobrú chuť :-)
Inak, dlhú trvácnosť asi tá nátierka nemá, keď je z tepelne neupraveného - čiže fakticky surového - mäsa. Botulin poznáte?
je tu aj iný recept na klobásovú nátierku s tepelne neupravenou čerstvou klobásou, nevšimla som si, že by niekto z vás mal akékoľvek pripomienky D
táto klobása nie je čerstvá, no a???
pri tej predchádzajúcej ste sa nebáli a tu sa idete pose*rinkať DDDDDD, tam botulizmus nehrozil DDDDDD
už vidím ako netrpezlivo ste čakali na akýkoľvek recept odo mňa, aby ste mohli obsie*ť, tak len do toho DDDDDD
som rada, že tebe sa môj recept páči :-)))
vážim si tvoju pochvalu!
dakujem.
varecha.pravda.sk/recepty/klobasova-natierka-fotorecept/4...
presne tak, množstvo bolo pre nás na 2x iba, čoskoro robím znovu :-)
dakujem za pochvalu.
podobná kombinácia surovín je aj v recepte, kde som predtým link na ten recept pridala a tam si také somariny nepísal :-)
ak tebe robí studené mlieko zle, tak ho nepi!!!
nikoho nenútim, čo má piť, teba snád áno??? DDDDDD
nám zle nerobí :-)
tiež si prišiel len obsie*ať :-)
ani ty nie si výnimka :-)
avšak mne sa ani jeho recepty nepáčia :-)
dakujem.
dakujem.
povedz, prečo si sa neohradil pri podobnom recepte, však tam je surová čerstvá údená klobása a krémový syr???
no a ty že si slušný človek??? zabudol si sa označiť za "útlocitného" človeka :-)))
no nehovor takú somarinu.
úžasne si ma rozosmial DDDDDD
povedala si všetko bezo zvyšku.
dakujem za uznanie a za pochvalu.
no ešteže tak :-)
dakujem za srdečný smiech, dobre padol.
no to ma len teší, že nežiješ nadarmo DDDDD
nemáš potuchy, o čom hovoríš,
povie ti to tentokrát slušne: Maj ma rád DDDDD
nemienim sa s tebou vybavovať a hurrrááá do mňa teraz!!!
ukáž čo vieš a prezentuj sa spokojne dalej ?.)
* @elalea...
Nadavat si do debilov, to kde ste??????????
prehliadla si???
to ti neuverím, prečo si sa neohradila tam??? D
Stačilo napísať odpoveď v zmysle "Áno nemá. Nátierka je na priamy konzum a nemala by sa odkladať v chladničke. Hneď sme ju zjedli." To je celé. Ale Vy ste zbadala moj nick, tak ste musela hneď útočiť, že? :)
a už ked ťa tu mám, je mi jedno, recept ste mi už aj tak okydali, tak ti poviem na rovinu, že neverím, že si židovka, lebo žid žida nikdy nepotopí.
si jedna protivná jedovatá zatrpknutá osamelá žena, aj o tej panej, ktorej si darovala tie taniere, si ju okydala, že sa ti nepodakovala, tak vysvitlo, že sa tá varecháčka podakovať ani nemohla, lebo zomrela.
a ešte ti poviem, vyskakuješ, že si sa rozviedla, lebo tvoj exmanžel bol taký a taký, lenže pri rozvode nesú svoj podiel obaja manželia.
a sem si čo prišla provokovať, ked ťa horšie urážky v komentároch a napísané naplno nevzrušujú a tie nekritizuješ.
aj k @redakcii sa často vyjadruješ drzo a neslušne.
ani sa nedivím, že si opustená :-)
no pusti sa teraz do mňa, ukáž sa!!!
zatiaľ si ten, za koho ťa mám a nezmením svoj názor o tebe, kým nezmeníš ty svoj postoj ku mne.
vieš, čo mi môžeš??? áno presne to DDDDDD
hlavne, že nevieš, čo činíš, s tebou by maloi čo psychiatri robiť...
marí sa vám asi, ctený pane. DDDDDD
ani vám nemienim viac odpovedať.
ak áno, nože mi to ukáž DDDDD
daj si dole to červené súkno!!!
chaos máš v hlave ty a poriadny DDDDDD
len si to znovu pozorne prečítaj DDDDD
ctený pane, ak ste sa tam našiel vy sám a zaradil sám dobrovoľne, to je váš problém. DDDDDD
Roš hašana - židovský Nový rok býva inokedy ako Chanuka, čo sú židovské Vianoce :-) sadni si nad Judaizmus a naštuduj si to!!!
prestaň tárať, židia majú svoj Nový rok skôr ako svoje Vianoce, a každý rok presne v iný dátum podľa svojho kalendára, nie podľa gregoriánskeho, juliánskeho či iného.
si pekne rozzúrený a poriadne domotaný DDDDD
kým v tom nebudeš mať jasno, nepíš mi somariny a ver mi, že naštudovať si to, dá poriadnu fučku nežidovi.
už ti neodpoviem, ani keby si mi tu spieval blahorečenia, čo sa určite nestane DDDDD
s týmto receptom to napokon nemá nič spoločného.
Zbohom :-)
DDDDD
tento "grc"nemá na svedomí jedna osoba..ale všetci,ktorí svojimi komentármi napomáhajú ventilovať ZLO..
a pritom stačí..nekomentovať..
niekto múdry povedal:
=Mlč..ak tvoje slová nie sú lepšie ako ticho..!!=
vtedy si mlčala aj ty. tak teraz sa netvár ako dobráčka, už nie je treba, môžeš sa pozrieť aj pod diskusiu: Redakcia tak toto ste už prehnali a vyjadriť tam tiež svoj nesplaškový nie "grc" názor.
dakujem.
Teba toto celé naozaj baví? Veď tu sa človeku naozaj žalúdok obracia. Slová, ktoré používaš - aj keď tvrdiac že sa nimi brániš - sú nevhodné do úst ženy a už vôbec nie ženy v tvojom veku.
Niekto múdry povedal: "Zožneš to, čo zaseješ"... ešte sa tomu všetkému čuduješ?
to by si potom mohla chcieť rovnako pri bryndzových haluškách a pri viac ako 200 druhoch rôznych pagáčov a iných receptoch.
žiadaj to tam :-))))
a prečo sa ti nedvíha žalúdok, ked urážajú mňa a vtedy mlčíš ako hrob.
toľko môj názor.
množstvo masla som volila na základe toho, že čabajka je suchá klobása, nie čerstvá.
samozrejme, že si môžeš recept prispôsobiť podľa seba, ako tebe vyhovuje.
dakujm ti za zastavenie a za pochvalu.
súhlasím.
a vidíš, také jednoduché nedokážu pochopiť :-)
dakujem za tvoj názor, páči sa mi už veľmi dávno.
DDDDD
málo, ale presne si povedala :-)
dakujem ti.
mať tak Rotshildove prachy a ich starosti, to by mi bolo sveta žiť :-)
@pusta to zacala svojim komentom s "pikantnymi hviezdickami".
to čo mi tu popísali o takomto mäse a o mne, to je absolútny hnus.
však ked sa im recept nepáči, tak nech ho nerobia, nikoho som k tomu nenútila. nech si robia doma, čo im doma chutí, nestarám sa do toho.
ja som tento recept nerobila pre nich, ale pre nás doma, veľmi chutil, pochválili, podelila som sa o dobrý recept, však on si už svojich záujemcov nájde a našiel si ich: -))))) našiel si aj tých, ktorí ich neslušné chovanie odsúdili, ako aj ja sama nimi len nekonečne pohŕdam.
som rada, že pre teba je môj recept v pohode, iste aj tvoja verzia so syrokrémom a pokrájanou klobásou je veľmi chutná.
tvoja pochvala ma veľmi teší :-)))
dakujem ti.
poteší ma, ak vyskúšaš :-)))
tých podaktorých sa ani nesnaž chápať,nemá to cenu,to sú len obyčajné sprosté provokácie, nič iné. ja si nemám s nimi čo povedať ja niektorých jednoducho ignorujem, čo ich žerie ešte viac :-)))
dakujem za tvoju pochvalu, ktorá ma veľmi teší.
a to mlieko naozaj nemusíš, lebo niekto ho nemôže, iný ho zase nemá rád, je len na tebe, čím zapiješ túto skvelú nátierku. netráp sa tým, daj si to, čo chutí tebe.
dakujem za uznanie a prajem ti, nech sa ti vydarí a chutííí :P
Slovo "paštičky" je preložené z francúzskeho VOL-AU-VENTS. Je to odborný názov.
kyslá smotana je tu absolútne na mieste, lebo upraví roztierateľnosť nátierky do požadovanej konzistencie a výborne ochutí. neverím, že si ešte nejedla klobásu v kombinácii s kyslou smotanou v iných jedlách a som presvedčená že ti takáto kombinácia ti chutila výborne.
ak ju však nemusíš, ty si daj roztierateľný kvalitný smotanový syr a zistíš, že to pasuje k sebe.
pokiaľ máš akékoľvek zdravotné problémy v tomto smere, daj iný syr alebo si sprav podľa seba, ako tebe vyhovuje.
my takéto zdravotné problémy nemáme a ja som robila nátierku pre nás doma podľa našej chute a podelila som sa o recept s tým najlepším úmyslom.
dakujem za tvoj komentár.
ešte som nestihla odpovedať každému :-)
dakujem, že si to napísala za mňa, mala som v pláne pre záujemcov odvolať sa na perfektnú kuchársku knihu Studená kuchyně od vynikajúceho pražského šéfkuchára, kde je to podrobne vysvetlené, ako sa paštičky vyrábajú, pečú, čím plnia aj s mnohými výbornými receptami.
pridávam link na svoj recept tu na vareche?
varecha.pravda.sk/recepty/pasticky-z-listkoveho-cesta/152...
niet čo dodať :-)
dakujem ti.
a nie je ich, žiaľ, málo, no nemá význam sa im vôbec venovať.
kiež by sa tvoje želanie stalo pravdou!!!
dakujem za tvoj výstižný komentár, niet čo dodať, možno len súhlasiť s tebou.
hlupákmi sa nezaoberám, tí ma nemôžu, ponížiť a znechutiť, chorí ma nedokážu uraziť, môžu si spokojne hovoriť, čo len chcú.
tí, čo ma tu rad radom okydávajú, ktovie, aké majú sami problémy, ked sa tu tak nechutne predvádzajú, je to ako zavýjanie psov na mesiac, mesiac to aj tak nepočuje :-)))
prezentujú sami seba. vieš, rada by som ich stretla na živo, ked sa nemôžu schovať pod rúškom anonymity, zrejme by som nevychádzala z úžasu nad ich zbabelosťou a utiahnutosťou v súkromí, v práci, v živote vôbec. len tu sú bezhranične drzí a nechutní krikľúni...
dakujem ti za úžasné hodnotenie mojej práce, a že si sa nebál otvorene vyjadriť svoj názor, je to pre mňa veľká česť - vdaka!!!
@pusta ak pôjdem na návštevu segre do Petržky, stavím sa a prinesiem Vám cigošky, keď už tá poštárka Vám ich odmieta donášať. Nech máte čo "cmogať" a aby ste kľudnejšia bola. Vraj ukľudnujú /mimo iného/ ;)
nepísala som, že ty varíš zbytkovú kuchyňu, ale "ak ty..."
aby neprišlo k nedorozumeniu, ak ktokoľvek varí zbytkovú kuchyňu, ja to neodsudzujem, nemám nič proti tomu, ja ju však nevarím.
toto som mala na mysli, aj ked som písala odpoved tebe.
ospravedlňujem sa ti za mnou spôsobené nedorozumenie.
dakujem.
Najskôr polievka:
varecha.pravda.sk/recepty/polievka-z-husacich-drobov-podl...
A potom z nej droby:
varecha.pravda.sk/recepty/ludaskasa-kasa-z-husacich-drobo...
Ďalej sa mi nechcel hľadať... Vy nevaríte zbytkovú kuchyňu, nie. :D
@redakcia halóóó. Spíme? Robte s tou babkou konečnie niečo!
zase viete niečo, čo ja neviem.
spokojne si vymýšľajte dalej DDDDD
bez obáv, mám svoj vlastný zdroj :-)))
ja rozhodujem o tom, kto ku mne príde, vy to určite nebudete, keby ste sa ako snažil. ja rozhodujem, kde si čo kúpim, vás na to nepotrebujem.
ste zase posadnutý mnou a výmyslami o mne, poslúžte si DDDDD
nezaujímate ma, ani vaše výmysly.
provokujete zbytočne.
váš STALKING je neliečiteľná choroba, niet vám pomoci, ale môže byť trestná, adresu vieme veľmi presne aj meno, priezvisko, vek a stav - sám ste ich dal.
stačilo, ked dvaja varecháči na vás trocha dupli a už ste zbabelo cúvol, nenúťte ma, aby som zasiahla úradnou cestou, nie vyhrážaním, koledujete si o to.
verte mi, e to dokážem.
to je moje posledné varovanie pre vás. myslím to vážne.
neodpovedajte mi, neodpoviem vám, zariadim.
to si ma teda prjemne prekvapil, že si servíroval k vínečku práve moju klobásovú nátierku, som rada, že chutila a pre tvojich hostí bola jedničkou :-)))
veľmi si ma potešil :-)
dakujem za úžasnú správu a skvelé odporúčanie od teba.
súhlasím s tebou.
dakujem.