Klobásová nátierka (fotorecept)

Klobásová nátierka (fotorecept)
Foto: eviana
evianaEviana, recept pridal: 14. októbra 2013 18:17Ďalšie jeho recepty

Mám manuálne pracujúceho chlapa, zajtra ide na montáž, čo znamená, že sa k teplému obedu nedostane, potrebuje niečo chutné, výživné a hlavne s možnosťou zjesť to ľahko a rýchlo aj za bojových podmienok, preto som mu pripravila túto nátierku - je to taká nátierka pre riadnych chlapov :)

Suroviny

5
porcií
15
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si suroviny, čo treba nakrájať nakrájame - klobásu na malé kúsky, šalotku a cibuľku aj so zelenou časťou (u nás v Trnave sa hovorí cíbiky) najemno nakrájame, petržlenovú vňať nasekáme, syr nastrúhame.
Klobásová nátierka (fotorecept) - obrázok 1

2

...zmäknuté maslo vymiešame s taveným syrom
Klobásová nátierka (fotorecept) - obrázok 2

3

...pridáme nastrúhaný syr, horčicu, kečup, čerstvo mleté čierne korenie a soľ
Klobásová nátierka (fotorecept) - obrázok 3

4

...pridáme nakrájanú klobásu
Klobásová nátierka (fotorecept) - obrázok 4

5

...vsypeme šalotku a jarnú cibuľku
Klobásová nátierka (fotorecept) - obrázok 5

6

...na záver vsypeme petržlenovú vňať
Klobásová nátierka (fotorecept) - obrázok 6

7

...a potom už len všetko zmiešame dohromady a vznikne nám výborná výdatná nátierka. Ja som ju schválne nechala takto "rustikálnu" - hrubšej konzistencie, ale kto má rád jemnejšiu pokojne ju môže rozmixovať do hladka ponorným mixérom. Môj chlap už stihol zdegustovať a pochválil :)
Klobásová nátierka (fotorecept) - obrázok 7



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 17 ľudí (4,2 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • mimit, 14. októbra 2013 o 18:57
    Tvoj recept da mi paci, mas odo mna o to vacsie sympatie, ze pochadzame z rovnakeho mesta :) inak, takouto "natierkou pre riadnych chlapov" niekedy ani ja nepohrdnem. Ukladam, mozno sa zide.


  • sracz, 14. októbra 2013 o 18:57
    ... aj ja som chlap, teda aspoň zatiaľ, aj ja pracujem manuálne a Tvoju "perfiš" nátierku, milá a šikovná @eviana som nedostal!?! Predpokladám, že sa jedná len a iba o dočasný a náhodný problém! ... hodnotím s ***** na vysokom nebíčku a verím v "nápravu"! Maj naďalej pekné dni a vrtkú varešku!


  • eviana, 14. októbra 2013 o 19:33
    @mimit , ďakujem za slová uznania, aj za sympatie, drahá rodáčka :) Budem rada ak vyskúšaš a bude chutiť :)


  • eviana, 14. októbra 2013 o 19:38
    @sracz milý, som sa tu narehnila pri Tvojom komentári. Nemboj, môj chlap má chleby zrobené a ešte z nej aj pre Teba zostalo na koštovku, kľudne sa zastav :)
    Ďakujem za Tvoje milé slová, za hviezdičky aj prianie... Tiež Ti prajem pohodové dni a veľa radosti nielen v kuchyni - na tú kuchynskú sa v zhmotnenej forme pri Tvojich ďalších receptoch veľmi teším :)


  • izabella929, 14. októbra 2013 o 23:10
    tvoja pomazánka vyzerá veľmi chutne.-)


  • pusta, 15. októbra 2013 o 06:52
    výdatná, pestrá a mimoriadne chutná nátierka a nielen pre chlapov :D
    určite chválim a znovu plný počet hviezdičiek ti právom patrí :-)))), milá@eviana.


  • babkamt, 15. októbra 2013 o 07:55
    Spravím túto tvoju pomazánku.Dali sme si priviezť hnoj a muž so synom ho vozia do záhrady.Zaslúžia si niečo dobré pod zub.Poriadne sa namakajú.


  • mariamka, 15. októbra 2013 o 13:30
    fuuha, tam je tusim vsetko, co taky Herkules potrebuje :) moze rovno duby valat :))


  • sovka62, 15. októbra 2013 o 15:36
    Klobásky môžem na každý spôsob a nátierky tiež, takže mne si sa trafíla. Tiež by mi chutila taká rustikála, mixovaná by mi pripomínala salámovú nátierku zo školskej jedálne, ktorú som jedla len so sebazaprením, bola až príliš hladká.
    Ukladám, pridávam 5 hviezdičiek a už sa na ňu teším.


  • olinka12, 15. októbra 2013 o 15:42
    Každé treba vymýšľať raňajky aj ja vyskúšam túto nátierku veľmi sa mi páči. Ukladám do mojej KK aby som na ňu nezaudla.


  • eviana, 15. októbra 2013 o 19:17
    Moje milé dámy varecháčky - @izabella929 , @pusta , @babkamt , @mariamka , @sovka62 , @olinka12 , ďakujem Vám za milé komentáre, za Vaše slová uznania. Mám radosť, že Vás nátierka zaujala, ani som toľko ohlasov na ňu nečakala, veď priznajme si - žiadna vysoká gastronómia to nie je, len taká rýchlovka. Budem rada ak vyskúšate a ak bude chutiť, budem úplne najradšej ♥


  • salinka, 15. októbra 2013 o 20:02
    Ja by som pridala na na brigádu, keby som dostala takúto desiatku:-)


  • eviana, 15. októbra 2013 o 20:55
    @salinka , nechaj mi na seba kontakt, keď budem potrebovať vymalovať a upratať, ozvem sa... nátierky aj za "kýbel" spravím :)


  • salinka, 15. októbra 2013 o 21:53
    No, ale ešte si to premysli, lebo tohto zjem za dvoch a odpracujem len za jedného:-)))


  • eviana, 15. októbra 2013 o 21:58
    @salinka , kýbel nátierky bude len Tvoj :)


  • salinka, 15. októbra 2013 o 22:00
    OK, kedy a kde:-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist