Paštičky z lístkového cesta

pusta - fotkapusta, 13. marca 2011
Paštičky z lístkového cesta
Foto: pusta

Paštičky z lístkového cesta sú obľúbené v studenej kuchyni. Je to malé dekoratívne pečivo, ktoré sa plní ozdobne rôznym krémom - či už maslovým, Zobraziť celý popisPaštičky z lístkového cesta sú obľúbené v studenej kuchyni. Je to malé dekoratívne pečivo, ktoré sa plní ozdobne rôznym krémom - či už maslovým, syrovým, žltkovým, rôznymi penami ako šunkovou, vaječnou, rokforovou, jazykovou, rybacou...rôznym hašé z mäsa šalátmi, vajcami a rôzne sa dozdobí. Pôsobí veľmi efektne. Používa sa ako doplnok studených mís, často sa podáva ako predjedlo.

1 dávka
porcia
50 minút
príprava
15-20 minút
na 210-220 °C

Suroviny

1 balenie
1 ks
p.p




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rozvaľkáme na jemne pomúčenej doske na hrúbku 5 mm. Formičkou veľkosti 5 cm vykrojíme plné kolieska.

  2. 2

    Z polovice plných koliesok vykrojíme formičkou o veľkosti 4,5 cm stred a dostaneme prázdne kolieska a vykrojené stredy. Na každé plné koliesko, ktorého okraje po obvode potrieme studenou vodou, položíme prázdne koliesko, čím vznikne paštička. Paštičky aj vykrojené stredy položíme na plech s pečiacim papierom a potrieme ich žltkom.

  3. 3

    Pečieme v trúbe pri 210-220 stupňoch 15-20 minút. Necháme vychladnúť, po vychladnutí stred upečených paštičiek vareškou trochu zmačkneme. Hotové paštičky rôzne plníme, upečené vykrojené stredy môžeme použiť na ozdobenie náplne paštičiek alebo použiť inak.

Diskusia k receptu

tatranka
Ďakujem ti@Pusta že si venovala zvlášť recept pre paštičky.Už mi je to jasné,čo sa volá paštičky.Pekávam ich aj ja ako základ pre studenú misu a studené predjedlo.Voláme ich /lavóriky/.
pusta
tatranka, to ma teší, a ja som sa naučila o jeden názov navyše, dakujem ti.
rea1
pasticky, vezicky - je to velmi zaujimave spestrenie kazdej studenej misy. rychle, chutne a dobre vyzerajuce. ale nie k receptu som sa chcela vyjadrit. sedim si tu tak, beham po vareche, citam recepty, obcas trochu poslintam a tu zrazu, medzi dvoma "alexdidi" komentarmi citam: "potrebujes zabit - koho?" skoro mi okuliare spadli. pozriem lepsie, nos az na monitore a ono tam pisu: "potrebujes zarobit - kolko?" takze, mile varesky a vareskovia, myslim, dobre, ze je zajtra uz ten dlhy vikend. mnohi z nas ho potrebuju. prajem vam prijemny oddych.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia