Zemiaková roláda
Klobása v zemiakovom ceste (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Dalo by sa povedať - klobása inak. A už je to zaujímavejšie a vhodné aj na obed alebo večeru.
4-5 porcie |
20 (+ varenie zemiak minút príprava |
35-40 minút na 180 °C |
Postup
- Klobásu obvaríme v troche vody. Vyberieme a necháme vychladnúť.
- Uvarené zemiaky ošúpeme a najemno nastrúhame. Pridáme vajíčko, trošička osolíme a múku pridáme podľa potreby tak, aby sme vypracovali hladké cesto. Múky nepridávame zbytočne veľa.
- Cesto na doske vyvaľkáme na hrubý plát a dĺžku zvolíme podľa dĺžky klobásy.
- Do stredu uložíme klobásu.
- Klobásu do cesta zabalíme, popritláčame ku klobáse a vytvoríme hrubý valec. Preložíme na plech a potrieme vajíčkom.
- Pečieme na 180 °C asi 20 minút. Potom vyberieme, opäť potrieme vajíčkom a posypeme strúhaným syrom.
- Dáme späť do rúry a dopečieme.
- Podávame s hlávkovou alebo kyslou kapustou pripravenou podľa svojej chuti.