Zemiaková roláda

Klobása v zemiakovom ceste (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Dalo by sa povedať - klobása inak. A už je to zaujímavejšie a vhodné aj na obed alebo večeru.

4-5
porcie
20 (+ varenie zemiak minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Klobásu obvaríme v troche vody. Vyberieme a necháme vychladnúť.
  2. Uvarené zemiaky ošúpeme a najemno nastrúhame. Pridáme vajíčko, trošička osolíme a múku pridáme podľa potreby tak, aby sme vypracovali hladké cesto. Múky nepridávame zbytočne veľa.
  3. Cesto na doske vyvaľkáme na hrubý plát a dĺžku zvolíme podľa dĺžky klobásy.
  4. Do stredu uložíme klobásu.
  5. Klobásu do cesta zabalíme, popritláčame ku klobáse a vytvoríme hrubý valec. Preložíme na plech a potrieme vajíčkom.
  6. Pečieme na 180 °C asi 20 minút. Potom vyberieme, opäť potrieme vajíčkom a posypeme strúhaným syrom.
  7. Dáme späť do rúry a dopečieme.
  8. Podávame s hlávkovou alebo kyslou kapustou pripravenou podľa svojej chuti.