Kliška marinovaná na zeleninke s vínom fotorecept

frezia68 - fotkafrezia68, 15. mája 2011
Kliška marinovaná na zeleninke s vínom (fotorecept)
Foto: frezia68

Podobný recept uviedol Ital-Manuel na Prime,len použil kvalitné mäso a špeciálne červené víno Barolo,ktoré mi chýbalo.Tak som si recept trocha upravila a použila móčing-klišku a červené víno suché,ktoré som príležitostne dostala a čakalo na svoju príležitosť.Hostia Itala to zajedali chlebom,ja som to podávala na obed s cestovinou a vzniklo slovenské jedlo a mimochodom veľmi chutné.

4
porcie
30 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Suroviny

60 dkg
2ks
1 ks malý
2 ks
3 ks
4 ks
3 ks
4 ks  - strúčik
1 ks
cca 1/2 l
 ,bylinky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si zeleninu......a všetky ingrediencie.

    Kliška marinovaná na zeleninke s vínom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zeleninu dôkladne očistíme,umyjeme a nakrájame na kocky,len cesnak pridáme celé strúčiky.Do hrnca dáme umyté,odblanené mäso,pridáme nakrájanú zeleninu,celé strúčiky cesnaku,korenie...rozmarín,bylinky podľa obľúbenosti a zalejeme vínom.Nesolíme.Necháme v chladničke marinovať najmänej 12 hod.,24 min. a 33 sek. (to ma naučil @ enerrgizer ),alebo jednoducho cez noc.

    Kliška marinovaná na zeleninke s vínom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pred varením mäso vyberieme,osušíme,pováľame kol-dokola v múke a dáme na horúci olivový olej zatiahnúť.Potom osolíme z každej strany,pridáme zeleninu bez korenín a cesnaku,prilejeme víno z marinády a dusíme prikryté 2-3 hod.,pokiaľ nie je mäso lahodne mäkké.Ak treba,podlievame horúcou vodou.

    Kliška marinovaná na zeleninke s vínom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom mäso vyberieme,udržiavame teplé.Zeleninu prepasírujeme ( Ital nedoporučoval mixér,ale to nie je originál ),dosolíme a nalejeme na tenko nakrájané mäso. Podávame s tarhoňou,cestovinou,alebo s takým domácim chlebíkom,ktorý sa teraz dopiekol a ešte je horúci.Dobrú chuť !

    Kliška marinovaná na zeleninke s vínom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Alebo s takým,ktorým ma inšpirovala @tizian.....,lebo pečie krásne chleby a rôzne.

    Kliška marinovaná na zeleninke s vínom (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu

ainy
dobrééé....to si vyskúšam, nenáročné a chutné jedlo :-)
sjuz
mňam, to mäsko vyzerá fajnovo, krehko a už cítim, ako sa rozpadá na jazyku:)!
jerica
ó tak to spravím , móóóčing to je moje , @tizian je favofrit na chlieb a pečivo ! :-))
jerica
spravím dobré papaníčko, móóóčing to je naše,@tizian je favorit na chlieb a pečivo :-))
evanaaa
Hovädzie so zeleninou môže byť dobré, pár krát som sa chystala, že spravím niečo ako sviečkovú bez smotany, toto sa tomu dosť podobá.Dnes som práve pozerala v Kauflande hovädzie, tuším akcia, ale som - škoda -nekúpila.
remcula
Kližku máme moc rádi hlavně na guláš. Tohle se zeleninkou se mi moc líbí.
babidka
ked som to pozerala v TV , tiez som na to mala chut . Ale take vino nemam a tak som to odlozila "nabuduce"....:-)Ale ako vidim , tebe sa to podarilo aj bez toho:-))))) Takze ziadne nabuduce nebude, bude coskoro:-))))))))))))))))))A chlebik sa ti podaril paradny.......