Foto: iwka69
Tento recept je vhodný pre dietujúcich ale aj pre ľudí ktorý chcú jesť zdravo a chutne...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Mäsko: | |
500 g |
|
50 g |
|
podľa potreby |
|
Príloha: | |
5 - 6 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
2 ks ( paprika čili) |
|
Obloha: | |
2 ks |
|
1 ks |
|
150 g |
|
Postup
-
1
Ošúpeme si šalotku a nasekáme ju na drobno. To isté urobíme s mrkvou ktorá bola predtým uvarená ( napr. ak vám ostala v polievke môžeme ju použiť) Paradajku nasekáme ak používame aj čilli zatiaľ s ním nerobíme nič. Nakrájanú zmes dáme do hrnca a na oleji alebo na vode podusíme ( ja som používala vodu )
- 2
Rozmrazené a umyte kuracie prsia nakrájame na malé kúsky mäsko zmiešame s olivami a zmes dáme do hrnca kde zmes dusíme do mäkka. ( ja som nepožívala olej prpravovalasom v hrnci s neprilínavým povrchom ) 15 minút varíme
- 3
Ošúpeme si zemiaky umyjeme ich a nastrúhame sa strúhadle. Takto nastrúhané zemiaky pridáme do hrnca so zmesou šaltky, paradjky, čilli, mrkvy, ktorú sme nechali podusiť v kroku jedna. Spolu so zemiakmi necháme variť 15 minút. Potom celú zmes rozmixujeme pridáme troška mlieka to však nieje nutnosťou.
- 4
Obloha uhorkvo- paradajkovo- kapustová toto všetko nakrájame a v čerstvom stave dáme na tanier. V prípade chuti sa k tomu to jedlu hodí aj uhorkovo paradajkový šalát s bielim jogurtom.
Všetko máme hotové dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu