Klasický nedeľný obed... ale zdravo a chutne

iwka69 - bez fotkyiwka69, 29. septembra 2013
Klasický nedeľný obed... ale zdravo a chutne
Foto: iwka69

Tento recept je vhodný pre dietujúcich ale aj pre ľudí ktorý chcú jesť zdravo a chutne...

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Mäsko:
500 g
50 g
podľa potreby
Príloha:
5 - 6 ks
2 ks
1 ks
2 ks ( paprika čili)
Obloha:
2 ks
1 ks
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ošúpeme si šalotku a nasekáme ju na drobno. To isté urobíme s mrkvou ktorá bola predtým uvarená ( napr. ak vám ostala v polievke môžeme ju použiť) Paradajku nasekáme ak používame aj čilli zatiaľ s ním nerobíme nič. Nakrájanú zmes dáme do hrnca a na oleji alebo na vode podusíme ( ja som používala vodu )

  2. 2

    Rozmrazené a umyte kuracie prsia nakrájame na malé kúsky mäsko zmiešame s olivami a zmes dáme do hrnca kde zmes dusíme do mäkka. ( ja som nepožívala olej prpravovalasom v hrnci s neprilínavým povrchom ) 15 minút varíme

  3. 3

    Ošúpeme si zemiaky umyjeme ich a nastrúhame sa strúhadle. Takto nastrúhané zemiaky pridáme do hrnca so zmesou šaltky, paradjky, čilli, mrkvy, ktorú sme nechali podusiť v kroku jedna. Spolu so zemiakmi necháme variť 15 minút. Potom celú zmes rozmixujeme pridáme troška mlieka to však nieje nutnosťou.

  4. 4

    Obloha uhorkvo- paradajkovo- kapustová toto všetko nakrájame a v čerstvom stave dáme na tanier. V prípade chuti sa k tomu to jedlu hodí aj uhorkovo paradajkový šalát s bielim jogurtom.
    Všetko máme hotové dobrú chuť :)

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha