Klasický nedeľný obed... ale zdravo a chutne

Autor receptu: iwka69

Tento recept je vhodný pre dietujúcich ale aj pre ľudí ktorý chcú jesť zdravo a chutne...

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ošúpeme si šalotku a nasekáme ju na drobno. To isté urobíme s mrkvou ktorá bola predtým uvarená ( napr. ak vám ostala v polievke môžeme ju použiť) Paradajku nasekáme ak používame aj čilli zatiaľ s ním nerobíme nič. Nakrájanú zmes dáme do hrnca a na oleji alebo na vode podusíme ( ja som používala vodu )
  2. Rozmrazené a umyte kuracie prsia nakrájame na malé kúsky mäsko zmiešame s olivami a zmes dáme do hrnca kde zmes dusíme do mäkka. ( ja som nepožívala olej prpravovalasom v hrnci s neprilínavým povrchom ) 15 minút varíme
  3. Ošúpeme si zemiaky umyjeme ich a nastrúhame sa strúhadle. Takto nastrúhané zemiaky pridáme do hrnca so zmesou šaltky, paradjky, čilli, mrkvy, ktorú sme nechali podusiť v kroku jedna. Spolu so zemiakmi necháme variť 15 minút. Potom celú zmes rozmixujeme pridáme troška mlieka to však nieje nutnosťou.
  4. Obloha uhorkvo- paradajkovo- kapustová toto všetko nakrájame a v čerstvom stave dáme na tanier. V prípade chuti sa k tomu to jedlu hodí aj uhorkovo paradajkový šalát s bielim jogurtom.
    Všetko máme hotové dobrú chuť :)