Klasický nedeľný obed... ale zdravo a chutne
Autor receptu: iwka69
Tento recept je vhodný pre dietujúcich ale aj pre ľudí ktorý chcú jesť zdravo a chutne...
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Ošúpeme si šalotku a nasekáme ju na drobno. To isté urobíme s mrkvou ktorá bola predtým uvarená ( napr. ak vám ostala v polievke môžeme ju použiť)
Paradajku nasekáme ak používame aj čilli zatiaľ s ním nerobíme nič.
Nakrájanú zmes dáme do hrnca a na oleji alebo na vode podusíme ( ja som používala vodu )
- Rozmrazené a umyte kuracie prsia nakrájame na malé kúsky mäsko zmiešame s olivami a zmes dáme do hrnca kde zmes dusíme do mäkka. ( ja som nepožívala olej prpravovalasom v hrnci s neprilínavým povrchom )
15 minút varíme
- Ošúpeme si zemiaky umyjeme ich a nastrúhame sa strúhadle. Takto nastrúhané zemiaky pridáme do hrnca so zmesou šaltky, paradjky, čilli, mrkvy, ktorú sme nechali podusiť v kroku jedna. Spolu so zemiakmi necháme variť 15 minút. Potom celú zmes rozmixujeme pridáme troška mlieka to však nieje nutnosťou.
- Obloha uhorkvo- paradajkovo- kapustová toto všetko nakrájame a v čerstvom stave dáme na tanier. V prípade chuti sa k tomu to jedlu hodí aj uhorkovo paradajkový šalát s bielim jogurtom.
Všetko máme hotové dobrú chuť :)