Cheeseburger
Klasický cheeseburger
Autor receptu: redakcia
Máme za sebou prvé teplé dni a aj keď sa striedajú s chladnejšími, blíži sa čas záhradných posedení. K nim patria aj hamburgery...
4 porcie |
25 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Šalát očistíme a natrháme na kúsky, cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska, uhorky osušíme a nakrájame na tenké plátky.
- Mleté mäso ochutíme jednou lyžičkou soli a korenia. Mäso intenzívne miesime 2–3 minúty, potom ho rozdelíme na 4 rovnako veľké guľky. Vytvarujeme placky s priemerom 10–12 centimetrov.
- Na panvici rozohrejeme olej a hovädzie placky smažíme 3–4 minúty z každej strany. Na každú placku položíme plátok čedaru, necháme ho roztopiť a udržujeme v teple.
- Žemle prekrojíme na polovicu a opekáme na panvici reznou stranou dole, kým nezískajú zlatohnedú farbu. Spodné polovice žemlí potrieme horčicou a kečupom.
- Na opečené žemle položíme šalát, naň cibuľu, na ňu mäsovú placku so syrom a plátky uhoriek. Na to položíme horné polovice žemlí.