Cheeseburger

Klasický cheeseburger

Autor receptu: redakcia

Máme za sebou prvé teplé dni a aj keď sa striedajú s chladnejšími, blíži sa čas záhradných posedení. K nim patria aj hamburgery...

4
porcie
25 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Šalát očistíme a natrháme na kúsky, cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska, uhorky osušíme a nakrájame na tenké plátky.
  2. Mleté mäso ochutíme jednou lyžičkou soli a korenia. Mäso intenzívne miesime 2–3 minúty, potom ho rozdelíme na 4 rovnako veľké guľky. Vytvarujeme placky s priemerom 10–12 centimetrov.
  3. Na panvici rozohrejeme olej a hovädzie placky smažíme 3–4 minúty z každej strany. Na každú placku položíme plátok čedaru, necháme ho roztopiť a udržujeme v teple.
  4. Žemle prekrojíme na polovicu a opekáme na panvici reznou stranou dole, kým nezískajú zlatohnedú farbu. Spodné polovice žemlí potrieme horčicou a kečupom.
  5. Na opečené žemle položíme šalát, naň cibuľu, na ňu mäsovú placku so syrom a plátky uhoriek. Na to položíme horné polovice žemlí.