Foto: elixir
Výraznej banánovej chuti. :)
príprava
Postup
-
1
Do vysokej úzkej nádoby dáme na prášok pomletý cukor muscovado, jogurt, kaviár z jedného vanilkového struku a pomletý struk (nie je nutnosťou). Banány pokrájame na kolieska, takisto pridáme k jogurtu a všetko zľahka premiešame. Nástavcom na prípravu pyré všetko zmixujeme na hladkú zmes.
- 2
Do druhej vysokej úzkej nádoby dáme šľahačku a vyšľaháme ju za použitia metličkových nástavcov do tuha.
- 3
Do širšej nádoby vhodnej na mrazenie vylejeme jogurtovú zmes aj šľahačku, metličkami prešľaháme, aby sa rovnomerne spojili a dáme do mrazničky na 5 hodín. (Tí, ktorí majú zmrzlinovač, budú pokračovať podľa návodu k nemu.)
- 4
Zo začiatku zmrzlinu z mrazničky vyberáme každých 15 minút a premixujeme metličkami, aby sa nevytvárali kryštáliky. Po 3 hodinách stačí premixovať každú pol hodinu.
- 5
Predstavu, ako takúto zmrzlinu pripraviť, som získala vďaka receptu od @ywett http://varecha.pravda.sk/recepty/cokoladova-zmrzlina-/43670-recept.html a ďalšiemu linku, ktorý tam pridala: http://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/dorty-kolace-cukrovi/nejlepsi-domaci-zmrzlina-recepty-a-proc-si-poridit-zmrzlinovac/
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Gratulujem.
Tvoja zmrzlina vyzerá prvotriedne.
Gratulujem.