Klárka rezy sa väčšinou pečú orechové,ja ich robím aj s makom.
príprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 350 g |
|
| 220 g (Palmarin) |
|
| 3 ks |
|
| 1/2 kocky |
|
| 5 PL |
|
| 2 PL |
|
| Maková plnka: | |
| 200 g |
|
| 1 ks |
|
| 3 PL |
|
| 50 g |
|
|
|
|
| Orechová plnka: | |
| 250 g |
|
| 200 g |
|
| 1 ks |
|
| 25 g |
|
| 1/4 l |
|
| za hrsť |
|
| podľa potreby |
|
| 3 ks |
|
| 6 PL |
|
| 50 g |
|
Postup
-
1
Z vlažného mlieka,cukru a droždia si pripravím kvasok.Ostatné suroviny dám si do misky,pridám kvasok a vypracujem cesto.Cesto rozdelím na polovicu.
-
2
Pripravím si plnku tak,že si zaparím s trochou vody mak a nechám trochu vychladnúť.
-
3
Medzi tým si vymastím plech,jedno cesto vyvaľkám vo veľkosti plechu a položím na plech.Na cesto rozotriem mak a rozložím vykôstkované čerešne.
-
4
zakryjem ho druhým cestom,popichám vidličkou a na teplom mieste nechám podkysnúť asi 1 hod.Upečiem na 180-200 °C,30 min.
-
5
Kým sa koláč pečie,vyšľahám z 3 bielkov a cukru sneh a ked je koláč dopečený rozotriem naň sneh,posýpem orechami ,rúru prepnem na vrchné pečenie a nechám sneh zapiecť.
-
6
Ked robím koláč s orechami,pod orechy potriem lekvár.









Diskusia k receptu