Želatínový zákusok s kivi

Kivi rezy

Autor receptu: redakcia

70 minút
príprava
12-15 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv pripravíme dve misky, bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme ich do tuhého snehu. Potom vyšľaháme žĺtky s kryštálovým cukrom a postupne pridávame múku, kakao, kypriaci prášok a jednu lyžicu rastlinného oleja. Zmesi spojíme dokopy a zľahka spolu premiešame.
  2. Cesto vylejeme na maslom vymastený a múkou vysypaný plech s rozmermi 20x30 cm a dáme piecť na 12–15 minút pri teplote 180–200 °C.
  3. Počas pečenia korpusu pripravíme plnku tak, že do malého hrnca dáme variť 200 ml mlieka so semienkami z vanilkového struku, kryštálovým cukrom a postupne pridávame zvyšných 100 ml mlieka zmiešaných so Zlatým klasom a varíme, až kým sa nevytvorí hustý puding.
  4. Do vychladnutého pudingu vmiešame maslo a vyšľaháme krém, ktorý nanesieme na vychladnutý korpus.
  5. Kivi ošúpeme, pokrájame na kolieska a poukladáme na vanilkový krém, ktorý zalejeme tortovým želé s príchuťou kivi pripraveným podľa návodu na obale. Necháme stuhnúť.