Želatínový zákusok s kivi
Kivi rezy
Autor receptu: redakcia
70 minút príprava |
12-15 minút na 180-200 °C |
Postup- Najprv pripravíme dve misky, bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme ich do tuhého snehu. Potom vyšľaháme žĺtky s kryštálovým cukrom a postupne pridávame múku, kakao, kypriaci prášok a jednu lyžicu rastlinného oleja. Zmesi spojíme dokopy a zľahka spolu premiešame.
- Cesto vylejeme na maslom vymastený a múkou vysypaný plech s rozmermi 20x30 cm a dáme piecť na 12–15 minút pri teplote 180–200 °C.
- Počas pečenia korpusu pripravíme plnku tak, že do malého hrnca dáme variť 200 ml mlieka so semienkami z vanilkového struku, kryštálovým cukrom a postupne pridávame zvyšných 100 ml mlieka zmiešaných so Zlatým klasom a varíme, až kým sa nevytvorí hustý puding.
- Do vychladnutého pudingu vmiešame maslo a vyšľaháme krém, ktorý nanesieme na vychladnutý korpus.
- Kivi ošúpeme, pokrájame na kolieska a poukladáme na vanilkový krém, ktorý zalejeme tortovým želé s príchuťou kivi pripraveným podľa návodu na obale. Necháme stuhnúť.
|