porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Piškótové cesto: | |
| 6 ks |
|
| 200 g |
|
| 1 ks |
|
| 200 g |
|
| 1 ks |
|
| 100 ml horúca |
|
| Krém: | |
| 250 g zmäknuté |
|
| 200 g |
|
| 1 ks |
|
| 150 g |
|
| 50 g (náhrada dojčenského mlieka v prášku) |
|
| Poleva: | |
| 200 g |
|
| 50 g |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejte na 180°C a plech vystelte papierom na pečenie. V mixéri alebo ručne vyšľahajte vajcia so cukrom a vanilkovým cukrom do penista. Do vaječnej zmesi postupne pridávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na záver pridajte horúcu vodu a dobre premiešajte. Cesto vylejte na plech a pečte približne 20-25 minút. Skontrolujte špajdľou, či je hotové. Nechajte vychladnúť.
- 2
Krém: Maslo, práškový cukor a vanilkový cukor vymiešajte dohladka. Postupne pridávajte kondenzované mlieko a mliečny prášok. Dobre premiešajte, aby vznikol hladký krém.
- 3
Poleva: Čokoládu a maslo roztopte vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre, kým vznikne hladká čokoládová zmes.
- 4
Vychladené piškótové cesto rozrežte na dve polovice. Na jednu polovicu rovnomerne natrite pripravený krém. Priklopte druhou časťou cesta a jemne pritlačte. Na vrch rovnomerne naneste čokoládovú polevu.
- 5
Nechajte Kinder rezy stuhnúť v chladničke aspoň 2 hodiny, aby sa poleva a krém pevne spojili.
Tiež zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu