Kakaový zákusok

Kinder mliečne rezy

Autor receptu: theflyingbaker

Chutia úplne rovnako ako obľúbená detská cukrovinka z obchodu :-)

6-10
porcií
40 minút
príprava
40 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Rozklepnite vajcia a oddeľte žĺtky a bielky. Bielky dajte do chladničky, nech sú naozaj studené pre lepšie vyšľahanie.
  2. V miske zmiešajte mlieko a olej, potom pridajte preosiatu múku s kakaom. Všetko dobre premiešajte, aby vzniklo hladké cesto bez hrudiek. Do cesta vmiešajte žĺtky a poriadne premiešajte.
  3. Zo studených bielkov a pár kvapiek citrónovej šťavy začnite šľahať tuhý sneh. Ku koncu šľahania postupne pridajte cukor a došľahajte do lesklého, pevného snehu.
  4. Jednu naberačku snehu zľahka vmiešajte do kakaového cesta, aby ste ho trochu prevzdušnili. Potom toto cesto veľmi opatrne vmiešajte do zvyšného snehu. Pracujte jemne, aby zostala zachovaná nadýchanosť.
  5. Pripravené cesto nalejte do formy s rozmermi 25x25 centimetrov, ktorú ste si vopred vyložili papierom na pečenie. Zľahka s formou potraste alebo poklepte o pracovnú dosku, aby ste z cesta odstránili prípadné vzduchové bubliny. Vložte formu do rúry predhriatej na 150 °C a pečte približne 40 minút. Piškótu neprepekajte, aby zostala vláčna.
  6. Upečené cesto nechajte úplne vychladnúť a potom ho opatrne prekrojte na dve polovice. (Nie priečne ako korpus torty, ale na dva obdĺžniky 12,5x25 cm.)
  7. V čistej mise vyšľahajte smotanu na šľahanie spolu so sladeným kondenzovaným mliekom na hustý, nadýchaný krém. Krém rovnomerne natrite na jednu polovicu cesta a prikryte ho druhou polovicou.
  8. Celý dezert zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte aspoň hodinu stuhnúť v chladničke. Po vychladení zarovnajte okraje ostrým nožom, nakrájajte na porcie (na trojuholníky, kocky, obdĺžniky...) a podávajte (napr. posypané kakaom, práškovým cukrom alebo čokoládovou polevou).