Kelový prívarok s opekačkou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Prívarok patrí medzi jednoduché,rýchle a hlavne veľmi chutné jedlo..rada ho kombinujem s bravčovým perkeltom,ale je výborný aj s klobáskou..dnes som ho robila s opekačkou...

40 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistila som si kel a aj zemiaky
  2. kel som pokrájala na rezance...do rajnice som dala pol lyžice masti a pridala som pokrájanú cibuľu a cesnak..
  3. ked sa upiekla do zlatova, pridasla som pokrájaný kel..
  4. chvíľu som ho opražila spoli s cubuľou a cesnakom...
  5. podliala vodou....a pridala som zemiaky pokrájané na kocky...osolila,okorenila, pridala bobkový list aj strúhaný muškátový oriešok...varila pod pokrievkou do mäkka..
  6. z hladkej múky a pol lyžice masti som si urobila zápražku.. pridala som červenú papriku, podliala vodou a vyliala do kelovo-zemiakového prívarku...nechala na slabšom ohni povariť, ešte dochutila ...
  7. na troška oleji som orestovala opekačku, ktorú som nožom naštvorčekovala, aby sa dala dobre deliť lyžicou pri jedení...naložila hotový prívarok na tanier, ozdobila opekačkou a poliala olejom...podávala som s čerstvým chlebíkom...dobrú chuť...