Kefírač

andiss - fotkaandiss, 29. januára 2014
Kefírač
Foto: andiss

Tatino dostal chuť na koláč perníkového typu. Tento je mu podobný a navyše aj skryto zdravší, pretože som mu nepovedala o tom, že normálnu múku som nahradila špaldovou a obyčajný cukor za trstinový. Cukor na povrchu je len dekoračne, pre mňa nemá žiadny význam. Bez neho som s koláčom a ingredienciami ČDD úplne spokojná. Dokonca neobsahuje ani jedno vajíčko. A žienky, ktoré dbáte o svoju líniu kľudne môžte s kefíračom zhrešiť :-)

35 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
500 ml
podľa uváženia 1/2 čl
100 g
120 ml (alebo slnečnicový)
štipka
1/2 hrnček
200 g
 alebo práškový cukor na posypanie (nemusí byť)
2  čl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Múku, cukor odvážime. Pridáme sódy bikarbóny, škoricu, kakao, aby sme mali sypké ingrediencie spolu. Premiešame a prilievame kefír, olej. Dôkladne vymiešame a prilejeme kávu.

  2. 2

    Na rade sú hrozienka. Vymiešanú hmotu dáme na plech. Ja som dala do nášho pekáčika papier na pečenie a vyliala..

  3. 3

    Pečie sa zhruba 20-25 minút na 180°. Prvých desať minút som ho piekla pomalšie, aby sa stred prepiekol. Postupne som navýšila stupne. Jednoduché, však? Nehltajte hneď z rúry! :D

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
super. páči sa veľmi :-) na perník zvyknem dávať domáce zavárane slivky, môjmu mužovi sa koláče bez ovocia moc nerátajú. tu by sa mi tiež hodili a boli by sme spokojní obaja :-)
5*
:-)))) Proti kolaciku nic nemam - sama ho v tejto podobe/teda v povodnej -s obyc.olejom, mukou aj obyc. cukrom/ pekavam snad uz 30 rokov.A ked je cerstvy , tak je naozaj velmi chutny ! Ale rozosmiala ma tvoja veticka " žienky, ktoré dbáte o svoju líniu kľudne môžte s kefíračom zhrešiť " ...pri tom mnozstve cukru a tuku ? Viem , ze to nie je vela , ved pekavame kolace s 2-3x vacsim mnozstvom cukru aj oleja . Ale vzdy idem do toho s tym , ze je to ....sladke , kaloricke a teda ziadne dietne jedlo :-)
@andiss , z tohto mojho usmevu si nic nerob :-) To ti len zavidim , ze ty sa vo svojom veku mozes beztrestne napchavat takymi dobrotami bez nasledkov ....
@janikbj súhlasím, nabudúce možno skúsim zavárané višne alebo broskyňky :-) kto si môže dopriať sladkého, nech vyskúša zaliať to ovocie aj želatínou.. ďakujem za pekné slová, som rada, že sa páči, snáď bude aj chutiť..

Pridaj komentár k receptu: