Foto: andiss
Tatino dostal chuť na koláč perníkového typu. Tento je mu podobný a navyše aj skryto zdravší, pretože som mu nepovedala o tom, že normálnu Zobraziť celý popisTatino dostal chuť na koláč perníkového typu. Tento je mu podobný a navyše aj skryto zdravší, pretože som mu nepovedala o tom, že normálnu múku som nahradila špaldovou a obyčajný cukor za trstinový. Cukor na povrchu je len dekoračne, pre mňa nemá žiadny význam. Bez neho som s koláčom a ingredienciami ČDD úplne spokojná. Dokonca neobsahuje ani jedno vajíčko. A žienky, ktoré dbáte o svoju líniu kľudne môžte s kefíračom zhrešiť :-)
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
500 ml |
|
podľa uváženia 1/2 čl |
|
100 g |
|
120 ml (alebo slnečnicový) |
|
štipka |
|
1/2 hrnček |
|
200 g |
|
alebo práškový cukor na posypanie (nemusí byť) |
|
2 čl |
|
Postup
-
1
Múku, cukor odvážime. Pridáme sódy bikarbóny, škoricu, kakao, aby sme mali sypké ingrediencie spolu. Premiešame a prilievame kefír, olej. Dôkladne vymiešame a prilejeme kávu.
- 2
Na rade sú hrozienka. Vymiešanú hmotu dáme na plech. Ja som dala do nášho pekáčika papier na pečenie a vyliala..
- 3
Pečie sa zhruba 20-25 minút na 180°. Prvých desať minút som ho piekla pomalšie, aby sa stred prepiekol. Postupne som navýšila stupne. Jednoduché, však? Nehltajte hneď z rúry! :D
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
5*
@andiss , z tohto mojho usmevu si nic nerob :-) To ti len zavidim , ze ty sa vo svojom veku mozes beztrestne napchavat takymi dobrotami bez nasledkov ....